Επίσημο: Νέο Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Επίσημο: Νέο Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε πλήρως το AMG Vision Gran Turismo που είναι ένα από τα μοντέλα της γκάμας του ομώνυμου game που λανσάρεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σούπερκαρ που όμως δεν πρόκειται ποτέ να δούμε στο δρόμο.

Παρόλα αυτά, η Mercedes-Benz το κατασκεύασε σε κλίμακα 1:1 για τα εγκαίνια του δικού της Research & Development Center στη Sunnyvale, στην California. Το AMG Vision Gran Turismo φορά τον κινητήρα εμπρός, η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα και οι πόρτες ανοίγουν αλά Gullwing.

Κάτω από το καπό, κρύβεται ένας κινητήρας V8 εξελιγμένος από την AMG που αποδίδει 585 PS και 81,4 kgm, και έχει να κινήσει 1.384 kg.

Tην επιβράδυνση του AMG Vision Gran Turismo έχουν αναλάβει κεραμικά φρένα υψηλά απόδοσης, ενώ από τις οκτώ (!) μπούκες ακούγεται «μια ηχηρή εξάτμιση που γιορτάζει με αυθεντικό τρόπο την αγάπη των V8 για ψηλές στροφές», όπως αναφέρει η Mercedes-Benz.

Φωτογραφίες από την καμπίνα του AMG Vision Gran Turismo δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά όπως λέει η Mercedes-Benz, το κόκπιτ είναι εμπνευσμένο από την F1 με ενσωματωμένα μπάκετ στο πάτωμα και στη σκάφη για τα πόδια με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργούν μια προστατευτική κάψουλα.

Το καντράν «επιπλέει» πάνω από το σπορ τιμόνι, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ οι διάφοροι χειρισμοί γίνονται μέσω διακοπτών που είναι τοποθετημένοι στην κεντρική κονσόλα, αλλά και στην κονσόλα οροφής, όπως στα αεροσκάφη.  

Το Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo θα είναι διαθέσιμο υλικό για download αποκλειστικά για το GranTurismo 6 που λανσάρεται στις 6 Δεκεμβρίου για το PlayStation 3.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube