Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo Concept [videos]

Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo Concept [videos]

Σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα το ξεχωριστό πρωτότυπο της βρετανικής εταιρείας για τον εικονικό κόσμο του Gran Turismo.

Άλλο ένα πρωτότυπο προστίθεται στην λίστα των μοντέλων του “Vision Gran Turimo” για αποκλειστική χρήση στο Gran Turismo 6.

Το DP-100 Vision Gran Turismo Concept της Aston Martin παρουσιάστηκε σήμερα στο Goodwood Festival of Speed και θα είναι διαθέσιμο στον εικονικό κόσμο του GT6 από τον Ιούλιο.

Ξεκινώντας από το μηδέν, η σχεδιαστική ομάδα της Aston Martin χρειάστηκε έξι μήνες για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες, και σύμφωνα με αυτήν, το DP-100 Vision Gran Turismo Concept δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά είναι και πραγματικά σπορ και λειτουργικό. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η κλασική οικογενειακή μάσκα της Aston Martin, ενώ πίσω διακρίνουμε τον μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη, τις φαλτσοκομμένες απολήξεις της εξάτμισης και τα φώτα σε σχήμα λεπίδας. Τα τελευταία μάλιστα αποτελούν σχεδιαστική σπουδή για τα πίσω φώτα των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά η Aston Martin ότι «Το σχέδιο του DP-100 Vision Gran Turismo Concept δεν πρέπει να υποτιμηθεί επειδή βρίσκεται μόνο στον εικονικό κόσμο του GT6».

Μερικά ακόμα highlight του μοντέλου είναι τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση, με τους σχεδιαστές να δίνουν τα ρέστα τους με την λεπτομέρεια στην σχεδίασή της.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει το DP-100 Vision Gran Turismo Concept είναι twin-turbo V12 τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει περίπου 810 ίππους, και ανταποκρίνεται πλήρως στη “φύση” του παιχνιδιού με τις επιδόσεις που προσδίδει στο πρωτότυπο της βρετανικής φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube