Επίσημο: Lamborghini Sián

Επίσημο: Lamborghini Sián

Η ισχυρότερη Lamborghini όλων των εποχών είναι υβριδική και έχει απόδοση 819 PS.

Μετά από μια σύντομη εκστρατεία teaser και τη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο, η Lamborghini παρουσίασε και επίσημα το πρώτο της υβριδικό υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με το όνομα Sián (κεραυνός στη διάλεκτο Bolognese) με το οποίο συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση των μοντέλων περιορισμένης παραγωγής μετά από τις Reventon (2007), Venenο (2013) και Centenario (2016).

Lamborghini Sian

Η Sián βασίζεται στην πλατφόρμα της Aventador και κινείται με τη βοήθεια ενός κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα V12 με απόδοση 785 PS και ενός ηλεκτροκινητήρα 48V που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων και προσθέτει επιπλέον 34 PS. Έτσι, η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος σκαρφαλώνει στους 819 PS δίνοντας στη Sián τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου που έχει βγει από το εργοστάσιο της Sant'Agata.

Σύμφωνα με τη Lamborghini, η Sián επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε κάτω από 2,8" ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 km/h.

Lamborghini Sian

Χάρη στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας supercapacitor (πολύ πιο αποδοτικό από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου) και την άμεσα διαθέσιμη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί συμπληρωματικά, η Sián είναι ταχύτερη από την Aventador SVJ κατά 0,2" στα 30-60 km/h και κατά 1,2" στα 70-120 km/h.

Για πρώτη φορά σε 48άβολτο σύστημα υπάρχει άμεση σύνδεση του ηλεκτροκινητήρα με τους τροχούς. Όπως αναφέρει η ιταλική εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας και ο supercapacitor προσθέτουν μόλις 34 kg στο αυτοκίνητο, επιτρέποντας αναλογία 1,0 kg/hp που είναι καλύτερη ακόμα και από την ήδη ακραία Aventador SVJ.

Lamborghini Sian

Το αμάξωμα είναι γεμάτο από εσοχές και γωνίες, με τη Lamborghini να αναφέρει ως πηγή έμπνευσης την Countach του Marcello Gandini. Τα εμπρός φώτα ημέρας LED παραπέμπουν έντονα στο πρωτότυπο Terzo Millennio, με το χαρακτηριστικό τους σχήμα (Y) να επαναλαμβάνεται στην πλευρική εισαγωγή αέρα και το περίτεχνο γυάλινο κάλυμμα του κινητήρα που αποτελεί συνέχεια της οροφής.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί το σχήμα του εξαγώνου στα τριπλά φώτα που ξεπροβάλλουν από τις εσοχές, αλλά και τις διπλές απολήξεις τις εξάτμισης που είναι τοποθετημένες πάνω από τον διαχύτη. Όπως και στη Centenario, το πίσω τμήμα των τροχών μένει ακάλυπτο ενώ τα εντυπωσιακά πτερύγια από ανθρακονήματα στις γωνίες του αμαξώματος φέρουν το έμβλημα 63.

Lamborghini Sian

Η πρεμιέρα της Sián θα γίνει στην Έκθεση Φρανκφούρτης. Το μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 63 μονάδων, τιμώντας τα 63 χρόνια από την ίδρυση της φίρμας, οι οποίες έχουν ήδη βρει αγοραστή. Όσο για την τιμή, η Lamborghini δεν ανακοίνωσε κάτι επίσημα, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου $3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube