H Peugeot αποκαλύπτει το Vision Gran Turismo [video]

H Peugeot αποκαλύπτει το Vision Gran Turismo [video]

Μετά από αρκετά teasers, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του ψηφιακού supercar.

Άκρως εντυπωσιακό σε design και με εκπληκτικές επιδόσεις, σου δίνει την ευκαιρία να το οδηγήσεις. Δυστυχώς, μόνο στον εικονικό κόσμο του Gran Turismo 6.

Ουδεμία έκπληξη μια και το Vision Gran Turismo είναι, όπως περιμέναμε, η εκδοχή της Peugeot για το επιτυχημένο παιχνίδι της Sony.

Η σχεδίασή του ταιριάζει σε ένα hypercar, με το ύψος να μην ξεπερνά τα 1,04 m και, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, δεν χρησιμοποιεί έξτρα αεροδυναμικά βοηθήματα αφού «το σχήμα του αρκεί για να το κάνει να κολλάει στο δρόμο».

Η ψηφιακή «καρδιά» του Vision Gran Turismo είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 3,2 lt με 886 PS που περνάνε στην «άσφαλτο» μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης.

Με το βάρος να είναι μόλις 875 kg, έχει μόλις 0,9 kg/ίππο με αποτέλεσμα για τα 0-100 km/h να χρειάζεται μόνο 1,8’’.

Το concept της Peugeot φοράει τροχούς 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω και την επιβράδυνση έχουν αναλάβει κεραμικά φρένα της Brembo διαμέτρου 380 και 337 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Πολύ σύντομα, οι χρήστες του Gran Turismo 6 θα μπορούν να το κατεβάσουν, εντελώς δωρεάν, από το εικονικό «κατάστημα» του PlayStation 3.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube