Γιατί η Lamborghini δοκιμάζει τη Ferrari SF90 Stradale; [video]

Γιατί η Lamborghini δοκιμάζει τη Ferrari SF90 Stradale; [video]

Η Lamborghini δεν θα υπήρχε αν ο Enzo Ferrari δεν ήταν αγενής με τον Ferruccio Lamborghini.

Ferrari SF90 Stradale

Πριν από δύο χρόνια, η Lamborghini συνελήφθη να δοκιμάζει μια Ferrari SF90 ενόψει της εξέλιξης της Revuelto. Τώρα, κάνει το ίδιο κι η προφανής ερώτηση είναι σε τι αποσκοπεί η βιομηχανική κατασκοπεία;

Η Lamborghini αποκάλυψε τη Revuelto τον Μάρτιο του 2023 ως διάδοχο της Aventador, με το ιταλικό hypercar να συνδυάζει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με τρεις ηλεκτροκινητήρες, όπως ακριβώς κάνει κι η Ferrari SF90. 

Όταν θες να ανταγωνιστείς τους καλύτερους, οφείλεις να τους μελετήσεις ενδελεχώς

Φαίνεται ότι η Sant'Agata χρησιμοποιεί ξανά το κεντρομήχανο σούπερκαρ από το Μαρανέλο ως σημείο αναφοράς για τον αντικαταστάτη της Huracán, που φέρει την κωδική ονομασία LB63x. 

Ferrari SF90 Stradale

Όπως κι η Ferrari SF90, η LB63x θα έχει έναν διτούρμπινο V8 αντί για τον ατμοσφαιρικό V10 που απολάμβαναν μέχρι τώρα οι κάτοχοι Huracán.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επικό κατευόδιο στον V10 της Lamborghini Huracán

Σαν την Urus PHEV που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, η LB63x θα είναι επίσης plug-in hybrid. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ο ακριβής αριθμός των ηλεκτροκινητήρων. Ένας θα είναι τοποθετημένος στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά σε αντίθεση με τη Revuelto, η LB63x θα μπορούσε επίσης να προσφερθεί ως πισωκίνητη. 

Στην τετρακίνητη εκδοχή, σίγουρα θα έχει μπροστά μία ή δύο μονάδες κίνησης, ξέχωρα από τη μονάδα που θα είναι τοποθετημένη στο σασμάν.

Ferrari SF90 Stradale

Άραγε η LB63x θα απειλήσει τη Ferrari SF90 των 1.000 PS όσον αφορά τη μέγιστη ισχύ; Λογικά όχι, γιατί τότε θα έφτανε πάρα πολύ κοντά στη Revuelto των 1.015 PS και θα της έκοβε πωλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 3χρονος κάνει «ντόνατς» με μια Ferrari SF90 Stradale σαν επαγγελματίας

Όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη γενιά, την  Aventador S LP 740-4 και τη Huracán Evo LP 610-4, υπήρχε μια σεβαστή διαφορά 130 PS. Και βέβαια, ένας V12 είναι πάντα πολύ πιο εξωτική επιλογή από έναν V8, όσους ίππους κι αν αποδίδει ο τελευταίος.

Ferrari SF90 Stradale

Οπότε, η λογική επιτάσσει ότι η LB63x θα ανταγωνιστεί τη Ferrari 296, της οποίας η επαναφορτιζόμενη V6 διάταξη προσφέρει ισχύ 830 PS. Η McLaren Artura περιλαμβάνεται επίσης στην κατηγορία, αλλά περιορίζεται στα 680 PS.

Αμφότερες είναι πισωκίνητες. Εάν η Lamborghini φορέσει στην LB63x σύστημα e-AWD, ο πολυαναμενόμενος διάδοχος της Huracán θα έχει ένα παραπάνω όπλο στη φαρέτρα του. Ξέχωρα από το ότι ένας V8 είναι πάντα πιο ελκυστικός από τους V6, που φορούν τα προαναφερθέντα μοντέλα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube