Ο Chris Harris σε ατελείωτο drift με τη Ferrari SF90 Stradale [video]

Ο Chris Harris σε ατελείωτο drift με τη Ferrari SF90 Stradale [video]

H SF90 Stradale με 1.000 ίππους είναι το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της Ferrari.

H SF90 Stradale είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής από το Maranello με απόδοση 1.000 PS που της χαρίζει τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου στην ιστορία της ιταλικής φίρμας.

Το υβριδικό σύστημα της SF90 Stradale αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 3.990 cc με απόδοση 780 PS (ο ισχυρότερος στην ιστορία της Ferrari), και τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 220 PS. Ένα από τα ηλεκτρικά μοτέρ με το όνομα MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic) βρίσκεται στον πίσω άξονα μεταξύ του κινητήρα και του νέου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον εμπρός άξονα (RAC-e) προσφέροντας τετρακίνηση και Torque Vectoring. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι παράγεται η Ferrari SF90 Stradale [video]

Το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κατανέμει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις, αντάξιες του ονόματος της Ferrari. Σύμφωνα με τη Ferrari η SF90 Stradale ολοκληρώνει το 0-100km/h σε μόλις 2,5" και το 0-200km/h σε 6,7" με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340km/h! Επιπλέον, το μοντέλο είναι ταχύτατο και στην πίστα αφού σημείωσε χρόνο 1'19" στο Fiorano (ενδεικτικά η La Ferrari έκανε 1'19"70).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα συστήματα της Ferrari SF90 Sradale [video]

O γνωστός σε όλους μας Chris Harris στο πλαίσιο ενός επεισοδίου της σειράς Top Gear του BBC, «έβαλε στο χέρι» την SF90 Stradale και βάλθηκε να γυρίζει στην πίστα, όχι για να γράψει χρόνους, αλλά για να ντριφτάρει με το θηρίο των 1.000 PS. 
Εννοείται ότι απενεργοποίησε όλα τα ηλεκτρονικά και... τη συνέχεια μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube