Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς [video]

Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς [video]

Στο βίντεο μπορούμε να απολαύσουμε τις πανέμορφες γραμμές αλλά κυρίως το soundtrack του V12 της Lamborghini Revuelto!

Lamborghini Revuelto

Η Lamborghini Revuelto είναι το πρώτο plug-in hybrid της ιταλικής μάρκας και το πρώτο παγκοσμίως PHEV με κινητήρα V12, αν κι η ιταλική φίρμα προτιμά το HPEV (High Performance Electrified Vehicle).

O οδηγός εξέλιξης της Lamborghini Squadra Corse, Andrea Caldarelli, δοκίμασε τη Revuelto στην πίστα Piero Taruffi στη Vallelunga, όχι μακριά από τη Ρώμη. Οδηγώντας τα αριστουργήματα της Lamborghini, έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα στους αγώνες αντοχής.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει το GT World Challenge Europe το 2019 και τις 24 Ώρες της Daytona στην κατηγορία GTD. Τη σεζόν 2024 θα οδηγεί μια Lamborghini SC63 στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar και τώρα χαρακτηρίζει τη Revuelto ως ένα πραγματικά εξαιρετικό υπεραυτοκίνητο. Επαινεί τον πανίσχυρο κινητήρα και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Lamborghini Revuelto

Η Revuelto κατέφτασε στην 60ή επέτειο της μάρκας ως ο διάδοχος της Aventador, βασισμένη σε ανθρακονημάτινο πλαίσιο. Το μοντέλο έχει ήδη μπει στην παραγωγή, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ενώ είναι ήδη προπουλημένη μέχρι το 2026.

Το πρώτο plug-in υβριδικό των Ιταλών ενσωματώνει έναν νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Τι κι αν η Lamborghini Revuelto είναι υβριδική; Παραμένει μια πραγματική V12 Lambo με απίστευτο ήχο!

Ο V12 παράγει 825 PS και 725 Nm ροπής, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες (οι δύο στο μπροστινό μέρος) αποδίδουν συνδυαστικά 190 PS και 82 Nm και καθιστούν τη Revuelto τετρακίνητη. Το αυτόματο κιβώτιο DCT οκτώ σχέσεων θα χρησιμοποιηθεί και στον διάδοχο της Huracán.

Η Lamborghini Revuelto μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα, στα 200 km/h σε λιγότερο από 7", ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 350 km/h. Μπορεί να κινηθεί κι αμιγώς ηλεκτρικά για 10 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία 3,8 kWh. Επίσης, η Ιταλίδα κινείται πάντα ηλεκτρικά όταν επιλέγετε την όπισθεν. 

Η Lamborghini πουλάει το κόσμημα του στέμματός της αυστηρά ως κουπέ, αλλά ένα ρόουντστερ είναι θέμα χρόνου. Με τη ζήτηση να είναι τόσο υψηλή, η εξωτική ιταλική μάρκα δε βιάζεται να διαφοροποιήσει την γκάμα της. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα υπάρξουν τόσες ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής, όπως συνέβη με την Aventador.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube