McLaren Artura λαμπάδιασε σε test drive [video]

McLaren Artura λαμπάδιασε σε test drive [video]

To υβριδικό σούπερκαρ McLaren Artura τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια test drive στην Αγγλία.

Κι όμως, η πυρκαγία πιθανότατα δεν οφείλεται στην μπαταρία του υβριδικού συστήματος της McLaren Artura, αλλά σε κάποιες... βίδες!

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Μία McLaren Artura έγινε παρανάλωμα του πυρός, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την αντιπροσωπεία από την οποία ξεκίνησε το test drive.

Όλα συνέβησαν στο Leeds της Αγγλίας, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες προς ώρας συνθήκες η Artura έπιασε φωτιά, σε απόσταση μόλις 1,5 km από την αντιπροσωπείας. Το ευτύχημα είναι ότι ο οδηγός και ο πωλητής αντελήφθησαν γρήγορα τους καπνούς. Ο υποψήφιος πελάτης σταμάτησε με ασφάλεια την Artura στην άκρη του δρόμου, με τον ίδιο και τον πωλητή να βγαίνουν ταχύτατα έξω, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Κι όμως, η πυρκαγία πιθανότατα δεν οφείλεται στην μπαταρία του υβριδικού συστήματος της McLaren Artura, αλλά σε κάποιες... βίδες!

McLaren Artura

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H McLaren έγραψε ιστορία με το ταχύτερο pit stop στην F1

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, δεν άργησε να επεκταθεί και τελικά να κάψει ολοσχερώς το PHEV της McLaren. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν πάνω από 40 λεπτά για να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο. Ακόμη δεν έχει εξαχθεί το τελικό πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Κι ενώ οι περισσότεροι διαβάζοντας το άρθρο θα αποδώσουν την πυρκαγιά στην μπαταρία, οι πρώτες ενδείξεις θέλουν κάποιες βίδες να έχουν κάνει τη «ζημιά».

Στα τέλη του προηγούμενου έτους η McLaren είχε εξαναγκαστεί σε ανάκληση 164 Artura, όταν ο αρμόδιος οργανισμός NHTSA  εντόπισε  βίδες του κυκλώματος καυσίμου, που μπορούσαν να ξεσφίξουν και να οδηγήσουν σε διαρροή βενζίνης στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με τα δεδομένα των Αμερικανών οι βίδες υπήρχε πιθανότητα να είχαν σφιχτεί με λιγότερη από την απαραίτητη δύναμη, οδηγώντας σε ορατό κίνδυνο πρόκλησης αλυσίδας γεγονότων και τελικά πρόκλησης πυρκαγιάς.

McLaren Artura

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 296GTB, το ταχύτερο πισωκίνητο στον κόσμο! Μετρημένα!

Από τη στιγμή που η εν λόγω Artura δεν ήταν της αμερικανικής αγοράς, δεν ανακλήθηκε ποτέ. Κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται οι Βρετανοί να αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ανακλήσεις κι άλλων Artura, αυτή τη φορά όμως επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό της McLaren αποδίδει συνδυαστικά 680 PS, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 30 km. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,0”, με την τελική ταχύτητα να ακουμπά τα 330 km/h, με την τιμή της να ανέρχεται στις €220.000.

McLaren Artura

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube