Στις 10 Απριλίου η επίσημη πρεμιέρα της Alfa Romeo Milano

Στις 10 Απριλίου η επίσημη πρεμιέρα της Alfa Romeo Milano

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Alfa Romeo Milano, έστω και με μπόλικο προστατευτικό καμουφλάζ είναι γεγονός. Στις 10 Απριλίου η επίσημη πρεμιέρα της.

Alfa Romeo Milano

Στην πίστα δοκιμών της Alfa Romeo στο Balocco φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά η Alfa Romeo Milano, το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό B-SUV της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εξέλιξη της Milano βρίσκεται στα τελευταία της στάδια, με τους μηχανικούς που εργάζονται πάνω στο αυτοκίνητο να προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στην ανάρτηση αλλά και στη γεωμετρία του συστήματος διεύθυνσης ενόψει της επίσημης παρουσίασής που θα λάβει χώρα στο Μιλάνο στις 10 Απριλίου.

Επικεφαλής της τεχνικής εξέλιξης της Alfa Romeo Milano είναι ο Luigi Domenichelli, ο οποίος θα κληθεί να αξιολογήσει το B-SUV των Ιταλών σε τομείς όπως αυτοί της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της άνεσης, ενώ σημαντική είναι επίσης και η συμβολή του Stefano Cereda, του ανθρώπου που βοήθησε τα μέγιστα στην εξέλιξη της plug-in hybrid έκδοσης της Tonale.

Η επίσημη παρουσιάση της Alfa Romeo Milano, της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Alfa Romeo της Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη πόλη στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo Milano

Ως γνήσιο τέκνο της μιλανέζικης φίρμας, η Milano θα θέτει σε περίοπτη θέση την οδηγική απόλαυση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ομάδα που επιμελήθηκε το αυτοκίνητο είχε αναλάβει και τη δημιουργία και των 4C, 8C, Giulia, Stelvio Quadrifoglio και Giulia GTA, αλλά και την εξέλιξη της σαγηνευτικής 33 Stradale.

Η Milano, εκτός όλων των άλλων, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα εισάγει τους Ιταλούς στα μονοπάτια της ηλεκτροκίνησης. Όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο CEO των Μιλανέζων Jean-Philippe Imparato «σκοπός της Alfa είναι η Milano να αποτελέσει το πρώτο ορόσημο στη διαδικασία μετάβασης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση».

Alfa Romeo Milano

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jeep Avenger 1.2T 100 PS

Σε πρώτη φάση θα αποκτήσει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 156 ίππων (ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για δύο ηλεκτρομοτέρ), με αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 406 km, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα B-SUV του Ομίλου Stellantis, Jeep Avenger και FIAT 600e. Εν συνεχεία, η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με ήπια υβριδικά σύνολα με κινητήρα βενζίνης, με τον κινητήρα των 1,2 lt. Αξίζει δε να αναφέρουμε πως το μικρό SUV των Ιταλών θα βασιστεί στην πλατφόρμα e-CMP, που έχει χρησιμοποιηθεί για το Peugeot e-3008 και το Jeep Avenger.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube