Πρώτη γεύση από το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Πρώτη γεύση από το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Έχοντας ήδη στην αγορά δύο SUV (Stelvio, Tonale), η Alfa Romeo προσθέτει στη φαρέτρα της και ένα τρίτο, με σκοπό να διεκδικήσει το μερίδιό της στην κατηγορία των B-SUV. Τι θα λέγατε να δούμε μερικές φωτογραφίες της «μικρής» Alfa Romeo;

Alfa Romeo B-SUV

Οι πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουριου μοντέλου της Alfa Romeo διέρρευσαν. Στην ουσία μιλάμε για ένα μικρό SUV, κάτι σαν το αδερφάκι του Jeep Avenger και του Fiat 600, με τα οποία θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα (e-CMP 2), αλλά και το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής στην Πολωνία.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το περιθώριο έκπληξης, μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Η απόδοση του κινητήρα πιθανότατα θα ανέρχεται στους 156 PS και τα 260 Nm ροπής, με την ηλεκτρική αυτονομία να αγγίζει τα 400 km. Πέρα όμως από την εξηλεκτρισμένη έκδοση, το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι που μαρτυρά η ένδειξη ταχυτήτων στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

To Β-SUV της Alfa Romeo αποτελεί την πρώτη απόπειρα των Ιταλών στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης στη μετά Mito εποχή.

Alfa Romeo

Η σχεδίαση του εμπρός μέρους μοιάζει αρκετά δυναμική, ελέω και των νεύρων στο καπό, με τους λεπτούς LED προβολείς να κουμπώνουν ιδανικά στη συνολική σχεδίαση. Περιμετρικά του αυτοκινήτου, βλέπουμε τα απαραίτητα, για SUV μοντέλο πλαστικά προστατευτικά. Τέλος, στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη πίσω αεροτομή, αποτελώντας κάτι σαν προέκταση της αιωρούμενης οροφής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo 33 Stradale: Το νέο σούπερκαρ των Ιταλών έιναι εδώ

Alfa Romeo

Η επίσημη πρεμιέρα του B-SUV της Alfa Romeo θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024, με τις παραγγελίες να ανοίγουν το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Δεν αποτελεί κρυφό μυστικό ότι το λανσάρισμα αυτού το μοντέλου θα αποτελέσει τον προάγγελο της νέας εποχής των Μιλανέζων.

Alfa Romeo

Αυτή θα είναι η πρώτη απόπειρα της Alfa Romeo να ενταχθεί στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, μετά τη Mito. Εντός του 2025 θα κάνει ντεμπούτο η πρώτη ηλεκτρικά αυτόνομη Alfa, με νέα αυτοκίνητα να ακολουθούν το 2026 και 2027.

Το 2027 μάλιστα, θα είναι έτοιμο και το μεγάλο SUV που θα τεθεί αντιμέτωπο με το Volvo EX90 και τη Mercedes-Benz EQE SUV, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της φίρμας Jean-Phillipe Imparato.

Ο Imparato έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την αναβίωση της κουπέ GTV, αν και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα κουπέ ολοένα μειώνεται. Ούριος άνεμος εν ολίγοις θα λέγαμε πως πλέει στην Alfa. Η απαστράπτουσα 33 Stradale έκανε την αρχή, με τη συνέχεια όμως να μοιάζει εξίσου ευοίωνη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube