O Όμιλος Stellantis παρουσίασε την πλατφόρμα «STLA Large» [video]

O Όμιλος Stellantis παρουσίασε την πλατφόρμα «STLA Large» [video]

Η νέα πλατφόρμα STLA Large είναι γεγονός, καθώς παρουσιάστηκε επίσημα από τον Όμιλο Stellantis. Θα φιλοξενήσει οχτώ μοντέλα, με την αυτονομία τους να ξεπερνά τα 800 km.

Stellantis STLA Large Platform

O Όμιλος Stellantis παρουσίασε με κάθε επισημότητα την καινοτόμα πλατφόρμα STLA Large, στο πλαίσιο του λανσαρίσματος των οχτώ νέων, ηλεκτρικών μοντέλων της πολυεθνικής συμμαχίας μέχρι το 2026.

Η STLA Large είναι μία καθόλα νέα πλατφόρμα, με δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλα μοντέλα των κατηγοριών D και E (αμαξώματα από 4,7-5,1 μέτρα). Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, η εν λόγω αρχιτεκτονική εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, περιλαμβανομένης της «σκληρής και ανθεκτικής» χρήσης των αυτοκινήτων που θα την χρησιμοποιούν σε εκτός δρόμου διαδρομές, υψηλές ταχύτητες φόρτισης και ευελιξία και ως προς το μέγεθος των μοντέλων που θα εξοπλίζει.

H νέα πλατφόρμα STLA Large θα φιλοξενήσει οκτώ νέα μοντέλα μέχρι το 2026, με τον Όμιλο Stellantis να θέτει στόχο 800 km αυτονομία

Stellantis STLA Large Platform

Τα πρώτα μοντέλα που θα προικιστούν με τη νέα αυτή πλατφόρμα θα απευθύνονται στην αγορά της Βορείου Αμερικής, μέσω των Dodge και Jeep. Σε μεταγενέστερο χρόνο, και άλλες φίρμες της συμμαχίας, όπως η Alfa Romeo, η Maserati και η Chrysler θα την χρησιμοποιήσουν για τα δικά τους δημιουργήματα.

Συνολικά, μέχρι και το 2026, η πλατφόρμα αυτή θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει οχτώ νέα μοντέλα, όλων των ειδών, από απλά επιβατικά, έως crossover και SUV.

Χρησιμοποιώντας προηγμένα υλικά υψηλής αντοχής, η πλατφόρμα είναι βελτιστοποιημένη ως προς το βάρος και την ακαμψία της, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να υποστηρίξει τεχνολογίες 400 και 800V. Στόχος των ανθρώπων του Ομίλου είναι η νέα αυτή πλατφόρμα να εξασφαλίζει αυτονομία τουλάχιστον 800 km, με την αρωγή των μπαταριών χωρητικότητας από 85 έως 118 kWh.

Σε ταχυφορτιστή, θα μπορεί να προσθέσει έως και 4,5 kWh ανά λεπτό, για τα πακέτα μπαταριών που θα είναι συμβατά με την τεχνολογία 800V. Αυτό που σίγουρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως τα συστήματα κίνησης που θα πλαισιώσουν την πλατφόρμα  θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h  πολύ κοντά πλησίον των 2”!

Stellantis STLA Large Platform

Μία ακόμα σημαντική καινοτομία της STLA Large, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ευελιξία της, αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει βάση τόσο για υβριδικά μοντέλα, όσο και για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε πως ο Όμιλος Stellantis έχει επενδύσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην κατεύθυνση του πλήρη εξηλεκτρισμού της γκάμας του. Παρά ταύτα όμως, δεν σκοπεύει να σταματήσει να επενδύει και σε άλλα συστήματα κίνησης, καθώς δεν θέλει να χάσει τους καταναλωτές που δεν νοιώθουν ακόμα έτοιμη για την μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube