Πωλούνται δύο Alfa Romeo 8C Competizione και 8C Spider σε κατάσταση βιτρίνας

Πωλούνται δύο Alfa Romeo 8C Competizione και 8C Spider σε κατάσταση βιτρίνας

Το τμήμα FCA Heritage διαθέτει προς πώληση δύο παραδείγματα της πανέμορφης 8C σε εκπληκτική κατάσταση.

Το FCA Heritage, δηλαδή το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων του ομίλου Fiat Chrysler, ανακοίνωσε την διάθεση μιας ολοκαίνουριας Alfa Romeo 8C Spider του 2010, αλλά και μιας 8C Competizione του 2007 που ανήκουν στην εταιρεία, στα πλαίσια του προγράμματος Reloaded by Creators.

Alfa Romeo

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα, η 8C Spider έχει ελάχιστα χιλιόμετρα στο οδόμετρο και δεν βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο. Το μοντέλο ελέγχθηκε ενδελεχώς από μια ομάδα τεχνικών του FCA Heritage οι οποίοι το προετοίμασαν κατάλληλα για το πιστοποιητικό Alfa Romeo Classics Certificate of Authenticity.

Το ίδιο ισχύει και για την 8C Competizione η οποία είναι μοντέλο του 2007 και δεν έφυγε ποτέ από την ιδιοκτησία της εταιρείας.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, και οι δύο Alfa Romeo βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση κάτι που σε συνδυασμό με τον συλλεκτικό τους χαρακτήρα και τον διαχρονικό σχεδιασμό τους, ανεβάζει πολύ την αξία τους. Η FCA δεν ανακοίνωσε την τιμή των μοντέλων όμως όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας με το εργοστάσιο. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούμε στα προσπέκτους τα οποία μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ για την 8C Spider και εδώ για την 8C Competizione.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo 8C που από πολλούς θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση Φρανκφούρτης το 2003 ενώ η ανοικτή έκδοση 8C Spider ακολούθησε το 2005. Ο σχεδιασμός που έχει ξεκάθαρες αναφορές στο παρελθόν της ιταλικής φίρμας έγινε στο Centro Stile Alfa Romeo με υπεύθυνο τον Wolfgang Egger.

Οι εκδόσεις παραγωγής που διατέθηκαν σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων για την Competizione και άλλων τόσων για την Spider έκαναν την εμφάνισή τους το 2007 και το 2008 αντίστοιχα. Κάτω από το καπό, ο κινητήρας V8 4,7 λίτρων της Maserati που απέδιδε 450 PS και 471 Nm ροπής χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 4,8", τελική ταχύτητα 292km/h και έναν εκπληκτικό ήχο από τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Βέβαια λίγοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για τα νούμερα και τις επιδόσεις όταν έχουν μπροστά τους το πανέμορφο αμάξωμα της Iταλίδας το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο έργο τέχνης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube