Ντεμπούτο με επετειακή έκδοση για τις νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio [video]

Ντεμπούτο με επετειακή έκδοση για τις νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio [video]

Η Alfa Romeo γιορτάζει τον έναν αιώνα Quadrifoglio παρουσιάζοντας τις συλλεκτικές εκδόσεις “Quadrifoglio 100° Anniversario”, για τις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio που θα διατεθούν σε μόλις 100 κομμάτια.

Στις 15 Απριλίου 2023, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που το Quadrifoglio, το θρυλικό τετράφυλλο τριφύλλι της Alfa Romeo έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του πάνω στην αγωνιστική έκδοση της RL στο 14ο Targa Florio.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, η ιταλική φίρμα παρουσίασε τις νέες συλλεκτικές Giulia και Stelvio Quadrifoglio της έκδοσης “Quadrifoglio 100° Anniversario”, οι οποίες θα αποκτήσουν συλλεκτικό χαρακτήρα καθώς θα παραχθούν σε μόλις 100 αντίτυπα.

Alfa Romeo

Τα αυτοκίνητα της έκδοσης εξοπλίζονται με λεπτομέρειες που υπενθυμίζουν το συλλεκτικό τους χαρακτήρα αλλά και όλα τα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν στις ανανεωμένες Giulia και Stelvio, όπως τα φώτα LED και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Eπιπλέον, Giulia και Stelvio πατάνε σε νέους τροχούς 19" και 21" αντίστοιχα με τις δαγκάνες των φρένων να είναι διακοσμημένες σε χρυσό χρώμα.

Εξωτερικά, τα αυτοκίνητα της έκδοσης διακοσμούνται από τα ειδικά εμβλήματα, ενώ οι καθρέπτες και η μάσκα κοσμούνται από ανθρακόνημα. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις αποχρώσεις Rosso Etna, Verde Montreal και Nero Vulcano.

Alfa Romeo

Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε την επιγραφή «100» και ο οδηγός αντικρίζει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων διαγωνίου 12,3" που σε σχέση με τα συμβατικές εκδόσεις, έχει αποκτήσει τη λειτουργία Race που εκτός των άλλων διαθέτει shift light στη χειροκίνητη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Kάτω από το καπό, η ισχύς του bi-Turbo V6 κινητήρα αυξήθηκε στους 520 ίππους οι οποίοι φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ μηχανικού διαφορικού.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo ισχυρίζεται ότι και τα δύο μοντέλα κάνουν εκτενή χρήση αλουμινίου και ανθακονημάτων με σκοπό να διατηρήσουν το βάρος τους σε χαμηλό επίπεδο.

Στη Giulia το εμπρός splitter από ανθρακόνημα είναι εκεί για να βελτιώνει τη ροή του αέρα και τη σταθερότητα, ενώ τόσο στη Giulia, όσο και στη Stelvio το σύστημα εξαγωγής της Akrapovich εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης προσφέρει έναν μοναδικό, όσο και εθιστικό ήχο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube