H Alfa Romeo ετοιμάζει ηλεκτρικό διάδοχο της 4C

H Alfa Romeo ετοιμάζει ηλεκτρικό διάδοχο της 4C

Η Alfa Romeo ενισχύει τα σχέδια για ένα νέο ηλεκτρικό roadster, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης της 4C

Alfa Romeo 4c spider

Το 2019, η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι η εποχή της 4C έφτανε στο τέλος της, μετά από έξι χρόνια στην παραγωγή, απογοητεύοντας τους Alfisti ανά την υφήλιο.

Σήμερα όμως, η Alfa Romeo είναι μία άλλη εταιρεία, έτοιμη να μιμηθεί τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος. Οι δηλώσεις μάλιστα του CEO της ιταλικής μάρκας Jean-Philippe Imparato, περί ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της ιταλικής φίρμας αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Το χαρτοφυλάκιο της Alfa Romeo πέρα από το μικρό, ηλεκτρικό B-SUV που πρόκειται να λανσαριστεί το 2024 περιλαμβάνει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό roadster. Βλέπετε, η Alfa Romeo έχει πάρει την απόφαση να κινηθεί ηλεκτρικά, αλλά και… διασκεδαστικά!

O ηλεκτρικός διάδοχος της Alfa Romeo 4C, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά το 2027

Alfa Romeo 4C

Η εν λόγω είδηση δημοσιεύτηκε προ ολίγου από το Autocar και αποτελεί μέρος της εξηλεκτρισμένης στρατηγικής των Μιλανέζων, με σκοπό την επέκταση και την αναζωογόνηση της γκάμας της μάρκας.

Η αποκάλυψη της απαστράπτουσας 33 Stradale σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο για την Alfa Romeo καθώς παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της μάρκας. Με βάση αυτή τη δυναμική, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μικρό SUV το 2024, ακολουθούμενο από ηλεκτρικές αντικαταστάσεις για τη σεντάν Giulia και το SUV της Stelvio.

Alfa Romeo b-suv

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο φινάλε σε αυτόν τον οδικό χάρτη ηλεκτροκίνησης θα δει την Alfa Romeo να παρουσιάζει μεγαλύτερα μοντέλα σεντάν και SUV, στοχεύοντας συγκεκριμένα στην κινεζική και την αμερικανική αγορά, καθώς και μια ηλεκτρική αντικαταστάτρια για την 4C.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της 33 Stradale, o επικεφαλής προϊόντων της Alfa Daniel Guzzafame προχώρησε σε κάποιες μικρές αποκαλύψεις για το επερχόμενο roadster. Ισχυρίστηκε ότι μπορεί να κληρονομήσει το εμβληματικό όνομα Spider, επικαλούμενος τη βαθιά ριζωμένη κληρονομιά και τη σχέση του με το εμπορικό σήμα της Alfa Romeo.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα στην Alfa Romeo που δεν τα σκοτώνουμε: το ένα είναι το Spider, το άλλο είναι η αγάπη για τα αυτοκίνητα», παρατήρησε. «Θέλουμε να τα συνεχίσουμε γιατί αυτό είναι το DNA της μάρκας και γιατί αυτά υπάρχουν στις σκέψεις μας. Ήρθε η ώρα να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε πράξη τα σχέδιά μας».

Alfa Romeo 33 Stradale 2

Το όνομα μπορεί να μην έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εικάζεται όμως πως αντί για 4C θα ονομάζεται 4E. Ο Guzzafame εξήγησε ότι η επιλογή ονόματος για ένα νέο μοντέλο συνήθως αποφασίζεται «πολύ αργά» στη διαδικασία ανάπτυξης για την αποφυγή διαρροών.

Ανεξάρτητα πάντως από την ονομασία του, το επερχόμενο roadster της Alfa Romeo θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis  STLA, την οποία είδαμε στο αναθεωρημένο Peugeot E-3008, αλλά θα δούμε και στην μέλλουσα, ηλεκτρική Giulia.

Όσον αφορά το ντεμπούτο του, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στο 2027. Όπως λέει ο σοφός λαός, το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Kαι η Alfa Romeo έχει μπει και πάλι στις ράγες, υποσχόμενη πολλά και ωραία πράγματα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube