Αυξημένες οι πωλήσεις της Alfa Romeo στην Ελλάδα το 2023

Αυξημένες οι πωλήσεις της Alfa Romeo στην Ελλάδα το 2023

Το 2023 η Alfa Romeo πέτυχε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά, ολοκληρώνοντας ένα ουσιαστικά επιτυχημένο και ελπιδοφόρο έτος.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει επιστρέψει για τα καλά στην ελληνική αγορά, βλέποντας τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 28%.

Με την αρωγή μιας επεκτεινόμενης γκάμας που εκτός από τις Giulia και Stelvio περιλαμβάνει πλέον και την Tonale, η Alfa Romeo ολοκλήρωσε το 2023 με αύξηση πωλήσεων κατά 28% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αφορούν στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, στην πανευρωπαϊκή αγορά η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αγγίζοντας το 46%.

Η ανοδική πορεία της Alfa Romeo στην Ελλάδα για το 2023, που φτάνει το 28% οφείλεται εν πολλοίς στην Tonale

Alfa Romeo Tonale

Στυλοβάτης της ανοδικής πορείας δεν είναι άλλο μοντέλο από την Tonale που εκμεταλλεύεται την ισχυρή εμπορική δυναμική των C-SUV. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πληροφορία ότι το 18% των πωλήσεων του μοντέλου αφορά στην κορυφαία έκδοση PHEV Q4, η οποία στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint έχει μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Αποδίδοντας 280 PS και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, το plug-in hybrid σύστημα αναδεικνύει στο έπακρο το DNA της Alfa Romeo, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,2” και ηλεκτρική αυτονομία έως 82 km.

Το 2024 αναμένεται ακόμα πιο επιτυχημένο για τη μάρκα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο που ονομάζεται Milano και θα παρουσιαστεί επίσημα τον Απρίλιο στο Μιλάνο, αποτελεί αφενός το πρώτο B-SUV της μάρκας, αφετέρου το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της. Πάνω από όλα όμως θα αποτελέσει μια νέα πύλη εισόδου πελατών στον κόσμο της Alfa Romeo, δίνοντας μια συναρπαστική επιλογή όχι μόνο στους φανατικούς λάτρεις της μάρκας αλλά και σε όλους όσοι αναζητούν ένα μοντέρνο B-SUV με το μοναδικό μιλανέζικο χαρακτήρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube