Καθυστερεί κι άλλο η παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple

Καθυστερεί κι άλλο η παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple

H Apple, εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει πως επιθυμεί να εμπλακεί στον χώρο του αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας μία αμιγώς ηλεκτρική σπουδή. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να καθυστερήσει κι άλλο.

Apple Logo

Περεταίρω καθυστερήσεις φαίνεται πως θα υπάρξουν στο λανσάρισμα του πρώτου αυτοκινήτου της Apple, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το εξωτερικό.

Ο τεχνολογικός κολοσσός που ακούει στο όνομα Apple, έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να λανσάρει ένα άκρως προηγμένο τεχνολογικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, προικισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Οι αρχικές εκτιμήσεις μάλιστα των ανθρώπων της εταιρείας, ήθελαν το αυτοκίνητο, με την κωδική ονομασία Titan ή T172 να παρουσιάζεται επίσημα μέσα στο 2026.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, καθώς με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, το πόνημά τους δεν θα είναι έτοιμο νωρίτερα από το 2028. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία φέρεται να στρέφεται προς έναν πιο mainstream σχεδιασμό, ενώ παραμένει αμφίβολο αν θα εξοπλίσει το αυτοκίνητο με τις προηγμένες τεχνολογίες που φιλοδοξούσε.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2028

Apple Car

Πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία ισχυρίζονται ότι η Apple αποφάσισε να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+ έναντι μίας εντελώς αυτόνομης οδήγησης που είχε στοχοθετηθεί προηγουμένως. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία πάντως (πιθανότατα μετά το 2030), η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο επενδύονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τις δοκιμές αλλά και για τα λογισμικά αυτόνομης οδήγησης η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει κάποιο επίσημο πρωτότυπο. Βρίσκεται όμως σε επαφή έχοντας ξεκινήσει συζητήσεις με ευρωπαίους κατασκευαστές υπό το φως της νέας στρατηγικής της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Apple πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Doug Field, ο οποίος έχει εμπειρία από την Tesla, αλλά και την Ford στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η νέα, λιγότερο φιλόδοξη στρατηγική φέρεται να προκρίθηκε μετά από μια σειρά συναντήσεων με τον επικεφαλής του έργου Kevin Lynch, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Tim Cook και το διοικητικό συμβούλιο.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι διευθυντές της Apple ελπίζουν ότι η νέα στρατηγική είναι ικανή να υλοποιήσει το έργο, αν και τα στελέχη φέρονται να ανησυχούν ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα έχει την ίδια υψηλή κερδοφορία με τα υπόλοιπα τεχνολογικά προϊόντα του brand.

Apple Park

Θυμίζουμε πως πέρα από την Apple, κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Huawei και η Sony έχουν ήδη εισέλθει στον στίβο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνάπτοντας σημαντικές συνεργασίες με σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

H Huawei συνεργάστηκε με την Chery Automotive για να αναπτύξει το ηλεκτρικό σεντάν Luxeed S7, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει μονάδα LiDAR στην οροφή και συνολικά 11 κάμερες HD και 12 ραντάρ υπερήχων για την υποστήριξη της τεχνολογίας ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Luxeed S7

Από την άλλη, η Sony έχει δημιουργήσει μία κοινοπραξία με την Honda για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την επωνυμία Afeela.

Το πρώτο Afeela EV από τη Sony Honda Mobility Inc είναι ένα σύγχρονο και κομψό σεντάν, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει το 2025. Η κοινοπραξία λέει ότι στοχεύει να δημιουργήσει την καλύτερη σουίτα συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στον κόσμο συνδυάζοντας τους αισθητήρες της Sony και τα συστήματα ασφαλείας ADAS της Honda.

Afeela

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube