Afeela: Η νέα εταιρία αυτοκινήτων των Sony και Honda [video]

Afeela: Η νέα εταιρία αυτοκινήτων των Sony και Honda [video]

Οι Honda και Sony ανακοίνωσαν από κοινού στη CES 2023 τη δημιουργία της νέας τους εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν και το πρώτο τους πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Από τα Walkman και τα Play Station στα αυτοκίνητα. Η πολυαναμενόμενη είσοδος της Sony στο χώρο του αυτοκινήτου επισημοποιήθηκε, με τη Honda να της κρατάει το χέρι. Η νέα εταιρία αυτοκινήτων που δημιουργήθηκε ονομάζεται Afeela και ανήκει στην κοινοπραξία Sony Honda Mobility. Το όνομα παραπέμπει στο «feel», συναίσθημα, που είναι και το κέντρο ολόκληρης της εμπειρίας. Όσο για την αποκάλυψη, έγινε στα πλαίσια της φετινής έκθεσης CES 2023, από το CEO της εταιρίας, Yasuhide Mizuno.

Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η «κίνηση των ανθρώπων μέσω της επιδίωξης της καινοτομίας με διαφορετικές εμπνεύσεις». Πιο απλά μιλάμε για μία ακόμα επανάσταση στον χώρο της κινητικότητας, όπως άλλωστε παλεύουν αρκετοί κατασκευαστές στις μέρες μας να υλοποιήσουν. Στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται η τεχνολογία αιχμής με το πάθος, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί. 

Αναφορικά με το πρωτότυπο όχημα που παρουσίασαν, θα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων τεχνολογία από την Qualcomm Inc, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού πλαισίου «Snapdragon». Ενδεικτικά, θα φέρει επάνω του 45 κάμερες και αισθητήρες, ενώ η επεξεργαστική ισχύς της ECU θα φτάνει τα 800 TOPS. 

Afeela

Εξωτερικά θα φέρει μία «media bar», όπως την αποκαλούν, η οποία θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνήσει με τους γύρω ανθρώπους χρησιμοποιώντας φως και επιτρέποντας μία διαδραστική αλληλεπίδραση. Το εσωτερικό, με τη σειρά του, είναι πλήρως ψηφιακό και φροντίζει να χαρίσει μία άνετη ατμόσφαιρα. Ελαχιστοποιεί τυχόν διακοσμητικά και χρώματα που αποσπούν την προσοχή και στοχεύει σε μια ανθρωποκεντρική εμπειρία και λειτουργικότητα.

Οι πρώτες παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025, στο πρώτο εξάμηνο, με την έναρξη της παραγωγής να ακολουθεί το δεύτερο εξάμηνο. Όσο για τις παραδόσεις, ο στόχος είναι η άνοιξη του 2026, στην αγορά της βόρειας Αμερικής. Για την Ευρώπη ακόμα δεν έχει ακουστεί κάτι, φανταζόμαστε όμως πως το αυτοκίνητο θα περάσει γρήγορα και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube