Luxeed S7, νέα ηλεκτρική μπερλίνα Huawei

Luxeed S7, νέα ηλεκτρική μπερλίνα Huawei

Η παρουσία της Huawei στην αυτοκινητοβιομηχανία πυκνώνει. Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών παρουσιάζει τη φίρμα Luxeed και την ηλεκτρική μπερλίνα Luxeed S7, σε συνεργασία με την Chery.

Luxeed S7

Για διάφορους λόγους, εν μέρει πολιτικούς, η Huawei δεν διαθέτει αυτοκίνητα με το δικό της όνομα. 

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τον κινεζικό γίγαντα των ηλεκτρονικών να προχωρήσει στον κλάδο, πολλαπλασιάζοντας τις συνεργασίες με διαφορετικούς κατασκευαστές. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε τα Aito SUV σε συνεργασία με τη Seres.

Το Luxeed S7 θα μπορεί να καυχηθεί για κάτι που δεν θα είναι ασήμαντο για το κινεζικό καταναλωτικό κοινό: Για την τεχνολογία «Huawei Inside»

Luxeed S7

Εδώ πρόκειται για τον καρπό της συνεργασίας με την Chery, με τη μορφή μιας νέας φίρμας, της Luxeed (智界), με πρόσφατη γνωριμία μας τη νέα μπερλίνα EH3, αντίπαλο του Tesla Model 3.  Εκ του ονόματος Luxeed προκύπτει και το μπέρδεμα με τη Lucid, αλλά και με μια άλλη φίρμα της Chery, την Exeed.

Η μπερλίνα Luxeed S7 μοιράζεται επίσης ορισμένα από τα εξαρτήματά της με το Exeed Sterra ES. Η Chery ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό του «αυτοκινητικού» τμήματος και προσπάθησε να κάνει την επένδυσή της κερδοφόρα χρησιμοποιώντας την πρόσφατη ναυαρχίδα της, βασισμένη σε μια πλούσια πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας.

Από την άλλη, το S7 θα μπορεί να καυχηθεί, κάτι που δεν θα είναι ασήμαντο για το κινεζικό καταναλωτικό κοινό: Για την τεχνολογία «Huawei Inside».

Luxeed S7

Έτσι, το Luxeed S7 εξοπλίζεται με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ADS 2.0 κοντά στο Επίπεδο 3 και ήδη σε λειτουργία σε 45 πόλεις της χώρας. Ξεχωρίζει οπτικά δε, από το Lidar που είναι εγκατεστημένο στην οροφή και που συμπληρώνεται από πολλά ραντάρ και κάμερες.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Luxeed S7 των 4,97 m δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πρωτότυπος.Ομαλά φόρμες, προφίλ φάστμπακ αλλά χωρίς πίσω πόρτα, μεγάλη πανοραμική οροφή…

Luxeed S7

Θα μπορούσαμε να βάλουμε στη μάσκα του ό,τι λογότυπο μας ερχόταν στο κεφάλι. Χώρια που η νέα φίρμα κάνει και χωρίς σήμα, αρκούμενη στην αναγραφή «Luxeed» εμπρός πίσω.

Στην καμπίνα που δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα μέχρι αυτή τη στιγμή, οι οθόνες διαθέτουν λογισμικό Harmony OS 4.0 και η συνδεσιμότητα γίνεται μέσω εσωτερικής τεχνολογίας NearLink που διαφημίζεται ως ταχύτερη από το Bluetooth.

Luxeed S7

Το λογισμικό Harmony OS 4.0 θα υποστηρίζει βιντεοπαιχνίδια και θα είναι επίσης δυνατή η σύνδεση ενός drone στο αυτοκίνητο και η παρατήρηση των εικόνων απευθείας στην οθόνη του οχήματος. Για να μην αναφέρουμε νέες εφαρμογές, βελτιωμένη φωνητική αλληλεπίδραση και πολλά άλλα. Η κινεζική εταιρεία ορίζει το Harmony OS 4.0 ως ένα πιο προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο.

Υπάρχει επίσης ένας εικονικός βοηθός που βασίζεται σε ένα ισχυρό μοντέλο γλώσσας (παρόμοιο με το GPT-4), με το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να ξεπεράσει τη Siri ή τον Βοηθό Google. Τεχνολογία που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Luxeed S7

Όμως η συμμετοχή της Huawei επηρεάζει και τους κινητήρες, με την ισχύ της πισωκίνητης έκδοσης στα 215 kW (292 PS) και της τετρακίνητης στα 215+150 kW (496 PS). Οι μπαταρίες θα παρέχονται εδώ από την CATL, με χημεία LFP στο βασικό επίπεδο και στην κορυφή της γκάμας μια υβριδική μπαταρία NMC + LFP.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube