To Apple Car θα κυκλοφορήσει το 2026!

To Apple Car θα κυκλοφορήσει το 2026!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Apple, όχι μόνο δεν παράτησε το πρότζεκτ «αυτοκίνητο» αλλά ετοιμάζει την έκδοση παραγωγής του το 2026.

Το σίριαλ «Αυτοκίνητο από την Apple» βαδίζει προς το τέλος του. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές αλλά και γκουρού της παγκόσμιας τεχνολογίας, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα παρουσιάσει το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το 2026.

Το πρότζεκτ «Αpple Car» έχει ξεκινήσει από το 2014.

Η Apple κάθε άλλο παρά εύκολα τα έχει βρει στην εξέλιξη του φιλόδοξου αυτού πρότζεκτ. Οι αναποδιές ήταν πολλές κατά τη φάση ανάπτυξης, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που είχε προσλάβει η Apple αποχώρησαν, νέα ήρθαν ώστε να προστεθούν στην ομάδα αλλά όπως μαρτυρούν αξιόπιστες πηγές, το πρότζεκτ κόλλησε κατά κύριο λόγο στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. 

Ο τεχνολογικός γίγαντας, ήθελε διακαώς το πρώτο του αυτοκίνητο να είναι αυτόνομο, σχεδόν ολοκληρωτικά κάτι που φυσικά φαντάζει αδύνατο στην παρούσα φάση. Ή και για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια θα προσθέσουμε εμείς. 

Apple

Η Apple αναγκάστηκε να προσαρμόσει τη στρατηγική της και αποφάσισε ότι από τη στιγμή που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν μια τόσο επιθετική προσέγγιση, να βαδίσουν στα πρότυπα της εποχής.

Λανσάροντας ένα ηλεκτρικό όχημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 αλλά με τεχνολογικά συστήματα που όπως δηλώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν τις δυνατότητες της Apple, κάτι παρόμοιο δεν έχει δει μέχρι σήμερα, η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. 

Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει πάμπολα διπλώματα και «πατέντες» ευρεσιτεχνίας, με τον Tim Cook, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, να δηλώνει ότι το πρότζεκτ «Apple Car» είναι υψηλής προτεραιότητας μέσα στους κόλπους του τεχνολογικού γίγαντα. 

Βέβαια, όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία έχουν υπογράψει ρήτρες εμπιστευτικότητας ώστε κανείς να μην επιτρέπεται να μιλήσει γι' αυτό διότι εάν διαρρεύσει το παραμικρό θα κληθεί να πληρώσει τις συνέπειες.  

Ο οικονομικός αναλυτής της Wedbush, Daniel Ives, πιστεύει ότι το έργο είναι πλέον σίγουρο και δεν τίθεται θέμα εάν θα πάρει σάρκα και οστά αλλά πότε θα παρουσιαστεί επίσημα. Ο ίδιος, θεωρεί από την πληροφόρηση που έχει, ότι αυτό θα συμβεί μέχρι το 2026.

Apple

Κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον γκουρού της τεχνολογίας, Ming-Chi Kuo, ο οποίος σχολιάζοντας την είδηση τόνισε ότι η Apple το 2026 θα εισβάλλει και επίσημα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. 
Παρόλα αυτά, κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τί είδους όχημα θα παράξει η Apple και εάν αυτό θα συμβεί με τη συμβολή ενός «συνεργάτη» που πέραν της πείρας του στο χώρο θα διαθέτει και τις απαραίτητες μονάδες παραγωγής. Εκτός κι αν η Apple παίξει το παιχνίδι εντελώς μόνη της από την αρχή... έως το τέλος. Οικονομικά πάντως, εξυπακούεται ότι μπορεί να το υποστηρίξει με χαρακτηριστική ευκολία το όλο εγχείρημα.  

xiaomi

Εκτός από την Apple, κι άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας επενδύουν επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των Xiaomi και Huawei. Μέχρι στιγμής, η Google εμμένει στο λογισμικό και τις υπηρεσίες, ενώ η Microsoft αποφάσισε να επικεντρωθεί στο κομμάτι του cloud χωρίς να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα αυτόνομο όχημα κατασκευασμένο από την ίδια. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube