Μαγεύει η τεχνολογία της Afeela των Sony και Honda [video]

Μαγεύει η τεχνολογία της Afeela των Sony και Honda [video]

Η Afeela μπήκε στη σκηνή της έκθεσης CES 2024 χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο PlayStation.

Σε μια εκ πρώτης παράδοξη συνεργασία, η Sony κι η Honda ένωσαν τις δυνάμεις τους στις αρχές του 2022 κι ίδρυσαν μια νέα εταιρεία, με το όνομα Sony Honda Mobility. Το πρώτο τους μοντέλο είναι η Afeela κι είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Η Afeela αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου και στη φετινή έκθεση CES στο Las Vegas, εκτίθεται ένα πρωτότυπο που βρίσκεται πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής.

Ένας ακόμα κολοσσός τεχνολογίας μπαίνει στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης, αυτή τη φορά συμπράττοντας με έναν παραδοσιακό κατασκευαστή

Μπορεί να μην έχει το πιο ενδιαφέρον όνομα, αλλά η Sony Honda Mobility Afeela φαίνεται ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά. Σε σχέση με παλιότερα πρωτότυπα, το ηλεκτρικό σεντάν έχει πλέον κανονικούς πλαϊνούς καθρέφτες αντί για κάμερες, με έναν ελαφρώς επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα.

Afeela

Αρχικά αποκαλύφθηκε ως πρωτότυπο Vision-S στην CES του 2020. Το εσωτερικό της Afeela διαθέτει μια πελώρια οθόνη που διατρέχει το ταμπλό. Αλλά και yoke τιμόνι στα πρότυπα των Tesla Plaid και και διπλό ασύρματο φορτιστή smartphone. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Xiaomi SU7 είναι ένα 4τροχο smartphone με 673 PS

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Afeela διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες. Έκαστος αποδίδει ισχύ 245 PS, οπότε συνδυαστικά πρόκειται για ένα 4κίνητο θηρίο 490 PS. Η μπαταρία των 91 kWh θα μπορεί να φορτίσει με συνεχές ρεύμα έως και 150 kW, ενώ η φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος θα περιορίζεται στα 11 kW.

Afeela

Με ελαστικά 245/40 R21 εμπρός και 275/35 R22 πίσω, η Afeela συνδυάζει αερανάρτηση με διάταξη διπλών ψαλιδιών μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Mercedes-Benz, Audi και Huawei;

Το φουτουριστικό EV έχει μήκος 4.915 mm, πλάτος 1.900 κι ύψος 1.460, με γαλαντόμο μεταξόνιο 3.000 mm! Διαστάσεις που το καθιστούν ελαφρώς πιο κοντό, στενότερο και ψηλότερο από ένα Tesla Model S.

Afeela

Η κοινοπραξία Sony Honda Mobility θα ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών το 2025, όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή. Οι ανυπόμονοι θα μπορούν να οδηγήσουν την Afeela από φέτος, αλλά μόνο στο Gran Turismo 7, χάρη σε κάποια μελλοντική ενημέρωση μες στη φετινή χρονιά.

Ευχάριστη λεπτομέρεια: Το πρωτότυπο του 2024 μπήκε στη σκηνή της CES, κατευθυνόμενο εξ αποστάσεως από ένα χειριστήριο PlayStation DualSense.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube