Η Chery στοχεύει να κατασκευάσει δύο εργοστάσια στην Ευρώπη

Η Chery στοχεύει να κατασκευάσει δύο εργοστάσια στην Ευρώπη

Μια ακόμα κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, αυτή τη φορά η Cherry, εξέφρασε ενδιαφέρον για κατασκευή δύο εργοστασίων της στην Ευρώπη.

Chery Omoda 5

Ήταν οι τελευταίες μέρες του 2023, όταν ο κινεζικός κολοσσός BYD ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει το πρώτο του εργοστάσιο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία. Λίγες ημέρες μετά, στις αρχές του 2024, η Chery γνωστοποίησε τις προθέσεις της για ανέγερση δύο εργοστασίων στην Γηραιά Ήπειρο.

Για το ένα εξ αυτών έχει επιλεχθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο θα κατασκευάζονται τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα που εν συνεχεία θα διοχετεύονται σε όλο το νησί και θα εξάγονται στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Όχι ένα, αλλά δύο εργοστάσια στην Ευρώπη σχεδιάζει να ανοίξει η Chery, χωρίς όμως να δίνεται ο χρονικός ορίζοντας των έργων

Chery Omoda 5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Και επίσημα εργοστάσιο της BYD στην Ουγγαρία

Την είδηση αυτή αποκάλυψαν οι Financial Times, όπου φιλοξενούν δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Victor Zhang. Το υψηλόβαθμο στέλεχος παραδέχτηκε στην εφημερίδα ότι θα ήθελε να μιμηθεί την επιτυχία της Hyundai και της Kia, οι οποίες αν και ήταν σχεδόν άγνωστες στη χώρα πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, καταλαμβάνουν τώρα σχεδόν το 10% των πωλήσεων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σινική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει και ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη, αυτή τη φορά για τα αριστεροτίμονα μοντέλα που θα διοχετευτούν στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει γνωστή η χώρα στην οποία προσανατολίζεται να στραφεί η Chery.

Chery Omoda 5

Οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν δυνατό ντεμπούτο στην Ευρώπη με το Omoda 5, ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 450 km. Πέρα από την εγχώρια αγορά, η παρουσία τους αρχίζει να γίνεται έντονη στη Ρωσία, αλλά και το Μεξικό, όπου πωλούνται σταθερά πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

 


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube