H Lotus Emeya ήρθε για να ταράξει τα νερά [video]

H Lotus Emeya ήρθε για να ταράξει τα νερά [video]

Τη Lotus την ξέραμε για τα μικρά, δίθυρα σπόρτσκαρ. Πλέον όχι μόνο ποντάρει τα ρέστα της στα ηλεκτρικά, αλλά ύστερα από ένα SUV, κλιμακώνει στα EV με μια μπερλίνα! Τη Lotus Emeya!

Lotus Emeya

Η βρετανική φίρμα από το Hethel υπερθεμάτισε στον νέο, ηλεκτρικό προσανατολισμό της με μια κουπέ 4θυρη μπερλίνα, τη Lotus Emeya.

Η εταιρεία από το Norfolk έκανε την αρχή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με το ηλεκτρικό SUV Lotus Eletre. Οι μέρες ευμάρειας που διάγει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία της επέτρεψαν να οραματιστεί, να σχεδιάσει και τελικά να υλοποιήσει τη Lotus Emeya, την πρώτη ηλεκτρική λιμουζίνα της γκάμας της. Όπως ήταν αναμενόμενο, μοιράζεται αρκετά τεχνολογικά (πλατφόρμα) αλλά και σχεδιαστικά κομμάτια με την Eletre.

H Lotus Emeya έρχεται για να προβληματίσει την Porsche Taycan και το Tesla Model S

Lotus Emeya

Εξωτερικά, η Lotus Emeya ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, με τις έντονες ακμές και γωνίες. Το εμπρός μέρος, με την κομψή μάσκα και τους λεπτά φανάρια είναι αρκετά μυώδες, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία, όπως ο διαχύτης αλλά και η  πτέρυγα. Οι κλασικοί εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, με τις χειρολαβές των θυρών να είναι κρυφές.

Στα ενδότερα, το αυτοκίνητο ακολουθεί μία πιο μινιμαλιστική σχεδίαση. Δεσπόζει η μεγάλη κεντρική οθόνη, πιθανότατα 15,1 ιντσών, όπως και στην Eletre. Λέμε πιθανότατα, διότι η Lotus ακόμα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέα Lotus Evija Fittipaldi

Lotus Emeya

Μπορούμε όμως να διακρίνουμε το φλατ σχεδίασης τιμόνι πάνω και κάτω, αλλά και τις επενδύσεις από Alcantara και βιώσιμο δέρμα Nappa. Υπάρχουν επίσης και ορισμένα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά στοιχεία.

Η  Lotus Emeya εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα αερανάρτησης, με προηγμένους αισθητήρες που μετρούν το δρόμο 1.000 φορές το δευτερόλεπτο. Έτσι, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου προσαρμόζεται κατάλληλα ανάλογα με τις συνθήκες.

Lotus Emeya

Υπεύθυνα για την κίνηση της Lotus Emeya (στην κορυφαία τουλάχιστον έκδοση) είναι δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνδυαστικής απόδοσης 905 ίππων και 985 Nm ροπής.

Οι αριθμοί αυτοί επιτρέπουν στο «Hyper-GT» να ολοκληρώνει τα πρώτα 100 km σε 2,7”, με την τελική της ταχύτητα να τερματίζει στα 250 km.

Lotus Emeya

Η μπαταρία που θα πλαισιώνει το αυτοκίνητο έχει χωρητικότητα 102 kWh και θα μπορεί σε ταχυφορτιστή ισχύος 350 kW σε μόλις πέντε λεπτά να λαμβάνει έξτρα αυτονομία 150 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: Porsche Taycan 4S

Ακόμη, με την ίδια ισχύ φόρτισης θα μπορεί να φτάσει στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. Μένει να δούμε τώρα αν η συνολική της αυτονομία θα προσεγγίζει τα 600 km της Eletre.

Lotus Emeya

H παραγωγή της Lotus Emeya θα ξεκινήσει εντός 2024 στο εργοστάσιο της Geely, στην πόλη Yuhan της Κίνας. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το μοντέλο θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το σίγουρο είναι πως η Lotus, που αποσκοπεί να γίνει μια παγκόσμια μάρκα επιδόσεων μέχρι το 2028, έρχεται για να βγάλει από το comfort zone τους την Porsche Taycan και το Tesla Model S.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube