Nέα Lotus Evija Fittipaldi [video]

Nέα Lotus Evija Fittipaldi [video]

H Lotus παρουσίασε την ειδική έκδοση Fittipaldi της Evija που θα κατασκευαστεί σε μόλις οκτώ κομμάτια και αποτίνει φόρο τιμής στo παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών που κέρδισε ο Emerson Fittipaldi με την Type 72.

H αμιγώς ηλεκτρική Lotus Εvija, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής απέκτησε μια νέα ειδική έκδοση που ακούει στο όνομα Fittipaldi. Όπως υποψιάζεστε, η έκδοση αποτίνει φόρο τιμής στο παγκόσμιο πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών που κέρδισε ο Βραζιλιάνος οδηγώντας την Lotus Τype 72, πριν από μισό αιώνα.

Το σούπερκαρ είναι βαμμένο στα χρώματα του θρυλικού μονοθεσίου με μαύρη απόχρωση, χρυσές γραμμές και πινελιές εμπνευσμένες από την Type 72.  Στο εσωτερικό, η υπογραφή του Emerson Fittipaldi είναι ραμμένη στο ταμπλό, ενώ o περιστροφικός διακόπτης είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο που προέρχεται από την Τype 72. Παράλληλα, στην καμπίνα οι ραφές, τα πεντάλ, οι αεραγωγοί και το κουμπί εκκίνησης είναι σε χρυσή απόχρωση.

Lotus Evija Fittipaldi

Όσο για τον Jenson Button, o παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2009 είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στην πίστα της Lotus στο Hethel, την Evija Fittipaldi αλλά και το μονοθέσιο με το οποίο ο Fittipaldi κυριάρχησε τη σεζόν του 1972. Η Lotus Εvija Fittipaldi θα κατασκευαστεί σε μόλις οκτώ κομμάτια τα οποία έχουν ήδη πουληθεί. 

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της Evija έχουν συνολική απόδοση 2.000 PS και 1.700 Nm ροπής. Μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 300 km/h σε μόλις 9,0''. Η αυτονομία είναι της τάξης των 346 km χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 70 kWh. Η συνολική παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 130 κομμάτια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube