Ο Elon Musk και η Tesla ζήλεψαν τον Κουτάλα!

Ο Elon Musk και η Tesla ζήλεψαν τον Κουτάλα!

Η Tesla αποφάσισε να μην κατασκευάζει πλέον ορισμένα μοντέλα της δεξιοτίμονα. Δημιουργώντας πρόβλημα σε ορισμένες αγορές… Πρόβλημα, τι πρόβλημα; Στάνταρ για τη Βρετανία η «ειδική» τσιμπίδα.

Tesla, The Reacher

Οι πελάτες της Tesla σε χώρες που οδηγούν αριστερά θα πρέπει πλέον να το κάνουν και με το τιμόνι στα αριστερά εάν επιλέξουν Model S ή Model X

Ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής αποφάσισε να μην κατασκευάζει πλέον τα παραπάνω μοντέλα δεξιοτίμονα. Βέβαια, αυτή η επιλογή, εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την ορατότητα και το έλεγχο της κυκλοφορίας εμπρός πίσω, δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα. 

Με το τιμόνι του Tesla στη «λάθος» πλευρά άντε να πληρώσεις στα διόδια, να δείξεις το δίπλωμά σου σε τροχονομικό έλεγχο, να πάρεις το εισιτήριο σε ένα πάρκινγκ και πάει λέγοντας…

Στην καλύτερη περίπτωση να έπρεπε να βγεις από το αυτοκίνητο και να κάνεις τον κύκλο του προς απογοήτευση των άλλων οδηγών.

Tesla, The Reacher

Η Tesla προφανώς εξέτασε το θέμα, αν και κάτι τέτοιο δεν ήταν αναμενόμενο. Αποτέλεσμα: Ο Καλιφορνέζος κατασκευαστής εφηύρε το «The Reacher». Αυτό είναι το όνομα μιας συσκευής που όταν διπλώνεται μοιάζει με αγγλικό κλειδί, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πένσα με τηλεσκοπικό βραχίονα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει συνοδηγός για να πράξει τα δέοντα. 

Και ορίστε! Προς το παρόν, αυτό το αξεσουάρ διατίθεται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αναμφίβολα οι Αυστραλοί, οι Ιρλανδοί, οι Ιάπωνες, οι Μαλτέζοι, οι Νοτιοαφρικανοί, οι Ταϊλανδοί και όλοι όσοι οδηγούν ανάποδα θα έχουν σκάσει από τη ζήλεια τους. 

Θα μπορούσε βέβαια το πρόβλημα να λυθεί με την κατά τόπον κρατική και ιδιωτική μέριμνα, εφοδιάζοντας κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τις υπηρεσίες της με το αντίστοιχο εξάρτημα. Το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι απολύτως πρακτικό. Τι γίνεται όταν θέλεις να πάρεις ρέστα; 

Tesla και Κουτάλας

Φυσικά τη λύση την έχουμε δώσει εμείς, οι Έλληνες. Και μάλιστα από τη δεκαετία του ’60! Και είναι η… κουτάλα. Ο πάλαι ποτέ γνωστός «Κουτάλας», ο Μιχάλης Παπαπολυχρονίου, στο περίπτερο της παραλιακής στη στροφή της Βάρης, μια χαρά το είχε λύσει το θέμα. Και αργότερα, ο γαμπρός του, ο Κώστας Ανδριόπουλος  Μέχρι που τον μετέφεραν στο Μικρό Καβούρι για λόγους ασφαλείας. 

Τι να μας πει τώρα ο Elon Musk, 60 χρόνια αργότερα! 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube