Επίσημο, νέο ηλεκτρικό κόμπακτ MG Mulan [video]

Επίσημο, νέο ηλεκτρικό κόμπακτ MG Mulan [video]

Το ηλεκτρικό κόμπακτ χάτσμπακ MG Mulan αποκαλύφθηκε στην Κίνα και αναμένεται στο τέλος του χρόνου στην Ευρώπη, υπό την πιθανή ονομασία MG 4.

MG Mulan

Η MG Motor αποκάλυψε προ ημερών στην Κίνα τις πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτρικού κόμπακτ χάτσμπακ της. Το MG Mulan ονομάστηκε έτσι κατά πώς καλά καταλάβατε Από το όνομα της ηρωίδας της κινεζικής λαογραφίας που έγινε διεθνώς γνωστή από τις κινηματογραφικές διασκευές του αμερικανικού γίγαντα της Disney. 

Το MG Mulan που παρουσιάστηκε ως «παγκόσμιο» αυτοκίνητο από τον κατασκευαστή με τις βρετανικές ρίζες και σήμερα υπό τον έλεγχο του κινεζικού ομίλου της SAIC, πιθανόν να μετονομαστεί σε MG 4 ερχόμενο στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ έχει ήδη ανακοινωθεί μια σπορ έκδοσή του.

MG Mulan

Με μήκος 4,30 m, το MG Mulan θα έρθει να ανταγωνιστεί κραταιές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου στα κόμπακτ EV, όπως τη Citroën ë-C4, το Renault Mégane E-Tech, το Volkswagen ID.3… 

Το νέο MG Mulan βασίζεται σε μια πλατφόρμα που προορίζεται για ηλεκτρικά οχήματα που ονομάζεται Nebula.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα τεχνικά χαρακτηριστικά του MG Mulan, αλλά ο κατασκευαστής υπόσχεται μια έκδοση ικανή να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε τέσσερα δευτερόλεπτα. Άρα, θα είναι πιο γρήγορο από ένα Tesla Model 3 Performance ή ένα Volkswagen Golf R. Όσον αφορά την τιμή, το κινεζικό EV θα κινείται στο χαμηλό επίπεδο της τιμής ενός Nissan Leaf.

MG Mulan

Το MG Mulan αισθητικά παρουσιάζεται μέσω ενός ιδιαίτερα ευκρινούς σχεδίου που βασίζεται σε πολλαπλές πτυχώσεις του αμαξώματος. Ο εμπρός προφυλακτήρας τονίζεται χαμηλά από μια μεγάλη μαύρη εισαγωγή αέρα, σαν σπλίτερ, και ενσωματώνει δύο κάθετες εισαγωγές στα άκρα, κάτω από τριγωνικά φώτα. 

Οι νευρώσεις και η κεντρική κοιλότητα του καπό έρχονται να συμπληρώσουν την επιθετικότητα του προσώπου του MG Mulan. Στο πλάι, από την εμπρός μέχρι την πίσω πόρτα η επιφάνεια χαμηλά είναι ελαφρώς «υπόσκαφη» και φωτίζεται οπτικά από μαύρο πάνελ.

MG Mulan 

Το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες διαθέτει μια μεγάλη πανοραμική οροφή και μια διαιρούμενη σε δύο τμήματα πτέρυγα οροφής.

Τα μεγάλα πίσω φώτα εκτείνονται πάνω από τα φτερά, σχηματίζοντας ένα «Y» με το κάτω μέρος τους που ακολουθεί την παρόμοια λοξή κλίση του φτερού. Τα δύο φανάρια ενώνονται δε μεταξύ τους με ένα γυάλινο οριζόντιο επίπεδο, φωτιζόμενο στην ακμή του. Τέλος, μια γκρι ποδιά αλά SUV είναι τοποθετημένη στον πίσω προφυλακτήρα. 

MG Mulan

Προσώρας η MG Motor δεν έχει δώσεις ακόμη στη δημοσιότητα εικόνες του εσωτερικού. Η ευρωπαϊκή έκδοση του MG Mulan πρόκειται να παρουσιαστεί το τέταρτο 3μηνο του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube