Volkswagen Golf R 20 Years Edition, το πιο ισχυρό στην Ιστορία [video]

Volkswagen Golf R 20 Years Edition, το πιο ισχυρό στην Ιστορία [video]

Για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Golf R32, το Wolfsburg θα λανσάρει την έκδοση περιορισμένης παραγωγής «Volkswagen Golf R 20 Years Edition». Με 330 ίππους, θα είναι το ισχυρότερο Golf παραγωγής στην ιστορία του μοντέλου.

Το 2002, η Volkswagen παρουσίασε το VW Golf R32. Ένα Golf, εξοπλισμένο με μοτέρ 3.2 V6 και τετρακίνηση, που τοποθετήθηκε στην κορυφή της γκάμας. Είκοσι χρόνια αργότερα, η γερμανική εταιρεία γιορτάζει αυτή την επέτειο με το Volkswagen Golf R 20 Years Edition. Στο πρόγραμμα, λίγη παραπάνω ισχύς, μερικά σήματα, σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τιμή που θα πρέπει να ξεπερνά τις €60.000 για το αυτοκίνητο που θα αποτελεί το πιο ισχυρό Golf παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Για αυτήν τη γενέθλια έκδοση της 20ής επετείου του Golf R32, το Volkswagen Golf  R 20 Years Edition είδε την ισχύ του να ανεβαίνει κατά 15 άλογα.

Έτσι ο 4κύλινδρος 2.0 TSI από τους 315 έφτασε στους 330 ίππους, η μετάδοση είναι φυσικά τετρακίνηση 4MOTION και το σασμάν ένα 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη, DSG κατά την κωδικοποίηση της εταιρείας.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition, το πιο ισχυρό στην Ιστορία

Το κέρδος στην ισχύ μπορεί να είναι μικρό, αλλά το εργοστάσιο λέει ότι το ισχυρότερο Golf στην ιστορία του μοντέλου ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 270 km/h, ενώ το σπριντ των 0-100 είναι κάτω από τα 4,7” που γράφει το υπάρχον στάνταρ Golf R.

Αλλά το επετειακό Volkswagen Golf R 20 Years Edition δεν θα διακρίνεται μόνο για την υψηλότερη ισχύ του, καθώς θα επωφεληθεί και από ειδική σήμανση και συγκεκριμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως πάνελ θυρών και ταμπλό με ανθρακονημάτινο φινίρισμα, πιο γενναιόδωρη πτέρυγα, φωτεινή προβολή του λογότυπου «20 R» στο έδαφος, μπλε διακοσμήσεις στο αμάξωμα κ.λπ. Όλα εκείνα δηλαδή που καθιστούν το Volkswagen Golf R 20 Years Edition συλλεκτικό αντικείμενο, κάνοντάς το κράχτη για κερδοσκόπους και συλλέκτες ή λάτρεις του μοντέλου. 

Volkswagen Golf R 20 Years Edition, το πιο ισχυρό στην Ιστορία

Για τους τελευταίους, η Volkswagen έχει φτάσει στο σημείο να εξελίξει μια λειτουργία που ονομάζει «Emotional Start» και ανεβάζει τις στροφές στις 2.500 κατά την εκκίνηση, προκειμένου να προσφέρει περισσότερες αισθήσεις ακόμη και πριν ξεκινήσεις την οδήγηση. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτό το κόλπο «αυξάνει την προσμονή μιας τυπικής οδηγικής εμπειρίας R».

Με την πρώτη ματιά, αυτό το Volkswagen Golf R 20 Years Edition θα παραμείνει στη γραμμή παραγωγής μόνο μέχρι τα μέσα του 2023 και αναμένεται να κοστίζει σημαντικά ακριβότερα από το στάνταρ Golf R. Με το δεδομένο λοιπόν ότι στην Ελλάδα κοστίζει €55.800, θα πρέπει να περιμένουμε μια τιμή σαφώς πάνω από τα 60 χιλιάρικα -για να μην πούμε 65! Η Volkswagen δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία εμπορικού λανσαρίσματος ούτε πόσα αντίτυπα θα κατασκευαστούν συνολικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube