BYD Sea Lion 07, νέο ηλεκτρικό crossover

BYD Sea Lion 07, νέο ηλεκτρικό crossover

Η κινεζική φίρμα ολοκληρώνει την γκάμα με τα… θαλάσσια ζώα με το νέο crossover BYD Sea Lion 07. Η αρίθμηση μας λέει ότι κι άλλα μοντέλα θα έχουν παρόμοιο όνομα στο μέλλον.

BYD Sea Lion 07

Ενθαρρυμένη από την ανάπτυξη των ηλεκτρικών στην Κίνα και την επιτυχία των μπαταριών της, η BYD πολλαπλασιάζει τα μοντέλα της με σταθερό ρυθμό.

Μόλις λίγους μήνες ύστερα από το crossover BYD Song L που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο (και το Denza N7), εδώ βλέπουμε το BYD Sea Lion 07, γεύση του οποίου πήραμε πριν από λίγες ημέρες, που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι αποτελεί απλώς έναν κλώνο. Κάτι που δεν είναι...

Το BYD Sea Lion 07 είναι μαζί με το Song L υποψήφιο για εμπορική καριέρα στην Ευρώπη

BYD Sea Lion 07

Τα δύο μοντέλα μοιράζονται την αρχιτεκτονική ePlatform 3.0, την αντίληψή τους για ένα υπερυψωμένο φάστμπακ -ή ένα χαμηλωμένο κουπέ SUV, αν θέλετε, και το μέγεθός τους -γύρω στα 4,8 m…

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα. Δεν υπάρχουν κοινά μέρη στο εξωτερικό, μέχρι οι καθρέφτες ή οι χειρολαβές των θυρών είναι διαφορετικά… Το μόνο πραγματικό κοινό σημείο τους φαίνεται να είναι ο λογότυπος «BYD» στο πίσω μέρος που αντικαθιστά πλέον την αναγραφή «Build Your Dreams».

Προς το παρόν, η κινεζική εταιρεία δεν δημοσιεύει κανένα τεχνικό στοιχείο για το νέο BYD Sea Lion 07. Μπορούμε όμως να βασιστούμε στα χαρακτηριστικά του Song L. Το τελευταίο διατίθεται σε πισωκίνητες εκδόσεις με 150 και 230 kW, ή τετρακίνητη με 380 kW (150+230). Οι μπαταρίες του, Blade LFP φυσικά, είναι διαθέσιμες σε χωρητικότητα 71,8 ή 87 kWh που δίνουν αντίστοιχα 550 έως 660 km αυτονομία στον κινεζικό κύκλο CLTC -περίπου 450 έως 540 km κατά WLTP.

BYD Sea Lion 07

Γιατί όμως δύο μοντέλα της BYD μοιάζουν τόσο; Πρόκειται για ένδεια σχεδιαστικής έμπνευσης; Η ύπαρξη αυτών των δύο μοντέλων προέρχεται από το γεγονός ότι η BYD στηρίζεται σε δύο οικογένειες μοντέλων στον κατάλογό της. Τις δυναστείες Song, Han, Yuan, Tang… Και τα θαλάσσια ζώα Seagull, Dolphin, Seal. Μαζί τους και τα πολεμικά πλοία Fregate και Destroyer. Κάθε μία από τις οικογένειες διανέμεται από ένα ξεχωριστό δίκτυο… Κάθε μία θα έχει επομένως το δικό της κουπέ crossover.

Με το επίθημα 07, η BYD τονίζει επίσης ότι θα υπάρξουν και άλλα Sea Lion. Στην οικογένεια των θαλάσσιων ζώων, το Sea Lion θα είναι SUV, το Seal θα είναι μπερλίνα -το Seal U που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη ονομάζεται Song Plus στην Κίνα.

BYD Sea Lion 07

Τους επόμενους μήνες, η BYD σχεδιάζει να λανσάρει ένα πιο κόμπακτ Sea Lion 05, αλλά και δύο μπερλίνες της μικρομεσαίας κατηγορίας (segment C), που θα ενταχθούν στην οικογένεια «Seal» με τους αριθμούς 05 και 06. Και για όσους αντέχουν ακόμα να διαβάζουν την ανάλυσή μας, το τρέχον Seal θα γίνει έτσι Seal 07…

Όσον αφορά την Ευρώπη, η BYD δεν έχει διευκρινίσει ποιο μοντέλο θα φτάσει στη Γηραιά Ήπειρο το επόμενο έτος: Το Song L ή Το Sea Lion 07…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube