BYD Seagull: Το ηλεκτρικό «αυτοκίνητο του λαού» με τα 400 km αυτονομίας

BYD Seagull: Το ηλεκτρικό «αυτοκίνητο του λαού» με τα 400 km αυτονομίας

H BYD παρουσίασε το Seagull EV, με αυτονομία 400 km και τιμή πώλησης τα $11.400 και μέσα σε 24 ώρες δέχτηκε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, το νέο ηλεκτρικό δημιούργημα της BYD, το Seagull, θα χρειαστεί λιγότερο από 6 μήνες για να εξελιχθεί στο best seller όχημα της κινεζικής αγοράς. Λογικό, εδώ που τα λέμε, διότι με τιμή $11.400 και αυτονομία 400 km, δεν έχει αντίπαλο... 

BYD Seagull

Η BYD κάνει ένα μικρό πάρτι στην κινέζικη αγορά, με τα ηλεκτρικά της μοντέλα, να πωλούνται σα ζεστά ψωμάκια. To τελευταίο και μάλλον... το πιο εμπορικό της δημιούργημα, ακούει στο όνομα Seagull και είναι ένα ηλεκτρικό σουπερμίνι (3,7 m μήκος) το οποίο μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες. 

Πρόκειται για το μικρότερο αλλά και φθηνότερο μοντέλο στη γκάμα της BYD, το οποίο βέβαια από τεχνικής σκοπιάς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, από τα μεγαλύτερα και εξίσου best seller οχήματα της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας. 

BYD Seagull

Πατάει και αυτό πάνω στη e-Platform 3.0 πλατφόρμα των Κινέζων και εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ απόδοσης 75 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταριών, μία 30 kWh με αυτονομία 305 km και τη μεγαλύτερη των 38 kWh που προσφέρει 405 km αυτονομίας.

Αμφότερες, οι μπαταρίες του μοντέλου δύναται να φορτίσουν σε DC φορτισή ανακτώντας το 80% της ενέργειας τους σε λιγότερο από 30’.

BYD Seagull

Το 5θυρο αμάξωμα, έχει αρκετά σπορτίφ σχεδιασμό αλλά και πλούσιους χώρους, κρίνοντας από το μεταξόνιο των 2,5 m που διαθέτει. Στην καμπίνα του, φέρει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 5’’, ενώ για το σύστημα πολυμέσων υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη 12,8’’. Η BYD υποστηρίζει ότι το Seagull είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα της κλάσης του και συνάμα το πιο προσιτό με αυτές τις προδιαγραφές. 

Ήδη, οικονομικοί αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι το Seagull, θα εξελιχθεί μέσα στο επόμενο 6μηνο στο best seller ηλεκτρικό όχι μόνο της κατηγορίας του αλλά και ολόκληρης της αγοράς στην Κίνα! 

Μιας αγοράς που διψά για ηλεκτρικές προτάσεις και δη για των εγχώριων κατασκευαστών. Μεταξύ μας και στην Ευρώπη να ερχόταν με μια αντίστοιχη τιμή -ενδεχόμενο που δεν έχει αποκλειστεί- best seller θα γινόταν στην κλάση του και ενδεχομένως και σε ολόκληρη την αγορά...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube