Η BYD μας δίνει μια γεύση του Sea Lion 07

Η BYD μας δίνει μια γεύση του Sea Lion 07

Η BYD λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του Sea Lion 07 δημοσιεύει ορισμένα σκίτσα του.

BYD Sea Lion 07

Οι πωλήσεις της BYD δεν πηγαίνουν μόνο από το καλό στο καλύτερο. Απέχει μόλις μερικές χιλιάδες αμάξια από το να φτάσει στην κορυφή των ηλεκτρικών πωλήσεων, ξεπερνώντας την Tesla.

Στον δρόμο προς την κορυφή, έρχεται να παρουσιάσει το BYD Sea Lion 07, το νεότερο μέλος της οικογένειας «Ocean», στις 17 Νοεμβρίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Guangzhou στην Κίνα. Τι εστί Sea Lion 07 όμως;

Ας ξεκινήσουμε από το όνομα. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Ocean (Seal, Dolphin και Seagull) έτσι και αυτό δανείστηκε το όνομά του από το θαλάσσιο θηλαστικό που κατοικεί στους ωκεανούς. Αυτοκινητικά τώρα, το ομώνυμο μοντέλο είναι ένα SUV, σαφώς μικρότερο από το Seal.

Πίσω από τη σχεδίαση του BYD Sea Lion 07 βρίσκεται ο Wolfgang Egger, πρώην σχεδιαστής της Audi και της Lamborghini

BYD Sea Lion 07

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Euro NCAP ρίχνει τους Κινέζους στον τοίχο! [video]

H σχεδιαστική έμπνευση, έχει ληφθεί από το πρωτότυπο σεντάν Ocean-X που κυκλοφόρησε η BYD πριν από μερικά χρόνια, το οποίο δημιούργησε τόσο το σεντάν Seal όσο και το Seal SUV.

Μιας και μιλάμε για τη σχεδίασή του, να αναφέρουμε πως υπεύθυνος υπήρξε ο Wolfgang Egger, πρώην σχεδιαστής της Audi και της Lamborghini. Δεν το λες και μικρό πράγμα. Οι γραμμές του φαίνονται καθαρές και μοντέρνες και σίγουρα επιθετικές (σε αυτό βάζουν το χεράκι τους οι εισαγωγές αέρα) με το μπροστινό μέρος να χαρακτηρίζεται από τους αιχμηρούς LED προβολείς αλλά και τα φώτα ημέρας, τα οποία θυμίζουν έντονα το Seal.

Το προφίλ του αυτοκινήτου μας δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με ένα κουπέ SUV, με κεκλιμένη γραμμή οροφής, που σε κάποιος μπορεί να θυμίσει το CUPRA Formentor. Στο πίσω μέρος, το Sea Lion 07 υιοθετεί παρόμοια με το BYD Atto 3 φώτα LED. Και σε αυτή τη περίπτωση όμως, εν συνόλω η πίσω σχεδίαση είναι σαφώς πιο επιθετική και γωνιώδης σε σύγκριση με το Atto 3.

BYD Sea Lion 07

Δεν έχουν γίνει ακόμα αποκαλύψεις για τις τεχνικές προδιαγραφές του σινικού αυτού μοντέλου, μιας και κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του. Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι πως οι τιμές του θα κινηθούν σε προσιτά επίπεδα, που αναμένεται να προσεγγίσουν τα 26.000 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube