Bugatti: Αυτή η συλλογή 6 αυτοκίνητων κοστίζει €35 εκατομμύρια

Bugatti: Αυτή η συλλογή 6 αυτοκίνητων κοστίζει €35 εκατομμύρια

Για πρώτη φορά φωτογραφίζονται μαζί όλα τα υπεραυτοκίνητα της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας.

Η Bugatti συγκέντρωσε για πρώτη φορά μαζί τα έξι υπεραυτοκίνητα που παρουσίασε μέσα στη διετία 2018-2020. Τα πανάκριβα μοντέλα με συνολικό κόστος που αγγίζει τα €35 εκατομμύρια προ φόρων (!), φωτογραφήθηκαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της φίρμας στο Molsheim της Γαλλίας. Όλα τα μοντέλα βασίζονται στην αρχιτεκτονική της Chiron και χρησιμοποιούν τον θηριώδη quad-turbo W16 κινητήρα 8,0 λίτρων με απόδοση 1.500 - 1.600 PS.

Για να τα δούμε λοιπόν ένα-ένα, με σειρά εμφάνισης από τα αριστερά προς τα δεξιά:

Bugatti

Bugatti Chiron Pur Sport - €3 εκατομμύρια

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα της Bugatti παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2020 και αποτελεί μια ειδική έκδοση της Chiron με έμφαση στο κράτημα και την παραγωγή κάθετης δύναμης για καλύτερους χρόνους στην πίστα. Η παραγωγή της είναι περιορισμένη σε 60 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Bugatti Chiron Pur Sport [video]

Bugatti

Bugatti Centodieci - €8 εκατομμύρια

Η σύγχρονη μετενσάρκωση της EB 110 (1991-1995) παρουσιάστηκε στο Pebble Beach Concours d'Elegance τον Αύγουστο του 2019, με εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα και κινητήρα 1.600 PS. Η παραγωγή της είναι περιορισμένη σε 10 μονάδες που είχαν ήδη πουληθεί πριν από την επίσημη πρεμιέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Bugatti Centodieci [video]

Bugatti

Bugatti Chiron Super Sport 300+ - €3,5 εκατομμύρια

Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγή στον κόσμο μετά το ασύλληπτο ρεκόρ 490,48 km/h (304,77 mph) που επετεύχθει χάρη σε επεμβάσεις στην αεροδυναμική του αμαξώματος, τον κινητήρα 1.600 PS και το κιβώτιο ταχυτήτων. Το υπεραυτοκίνητο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 30 μονάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η έκδοση παραγωγής της Bugatti Chiron Super Sport 300+ [video]

Bugatti

Bugatti La Voiture Noire - €11 εκατομμύρια

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στην ιστορία είναι ένα κατάμαυρο Grand Tourisme Coupé το οποίο συνδυάζει την άνεση μιας λιμουζίνας και τη δύναμη ενός υπεραυτοκινήτου. Παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2019, θα κατασκευαστεί σε μόνο 1 κομμάτι και αποτελεί φόρο τιμής στη θρυλική Bugatti Type 57 SC Atlantic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Bugatti La Voiture Noire [video]

Bugatti

Bugatti Divo - €5 εκατομμύρια

Παρουσιάστηκε το 2018 ως μια πιο σκληροπυρηνική και εστιασμένη έκδοση της Chiron με εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα, χαμηλότερο βάρος, καλύτερο κράτημα και αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης. Θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 40 μονάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαλύφθηκε η πιστάδικη Bugatti Divo των 5 εκατομμυρίων ευρώ

Bugatti

Bugatti Chiron Sport - €2,65 εκατομμύρια

Μοιάζει αστείο όμως η Chiron Sport είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο της παρέας. Αποτελεί μια πιο σπορ έκδοση της Chiron με ελαφρώς χαμηλότερο βάρος και πιο επιθετικό στήσιμο, χωρίς όμως να θυσιάζει την άνεση και την πολυτέλεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti”

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube