Επίσημο: Bugatti Chiron Pur Sport [video]

Επίσημο: Bugatti Chiron Pur Sport [video]

Αυτή η Bugatti αγαπά τις στροφές περισσότερο από κάθε άλλη Chiron.

Η Bugatti παρουσίασε σήμερα την Chiron Pur Sport, μια νέα ειδική έκδοση με έμφαση στο κράτημα, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα της Chiron δίπλα στην Chiron Super Sport 300+ που εξελίχθηκε για τη μέγιστη δυνατή τελική ταχύτητα. Όπως αναφέρει ο Stephan Winkelmann, CEO της εταιρείας,: «Μιλήσαμε με τους πελάτες μας και διαπιστώσαμε πως θέλουν ένα όχημα που είναι ακόμα πιο προσανατολισμένο στην ευελιξία και τη δυναμική οδήγηση στις στροφές.»

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το αεροδυναμικό πακέτο της Chiron Pur Sport έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αυξημένη παραγωγή κάθετης δύναμης. Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας εμπρός διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που ενώνονται με τη γρίλια σε σχήμα πετάλου, και πλαισιώνονται από ανθρακονήματα, ενώ στο κάτω μέρος δεσπόζει ένα νέο σπλίτερ.

Bugatti Chiron Pur Sport

Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι νέες και ελαφρύτερες ζάντες από μαγνήσιο που φορούν ελαστικά Michelin Sport Cup 2R με διαστάσεις 285/30 R20 εμπρός και 355/25 R21 πίσω.

Προαιρετικά, το κάτω μέρος του αμαξώματος μπορεί να μείνει σε άβαφο ανθρακόνημα - κάτι που συνεχίζεται και στην ουρά. Κοιτώντας την Chiron Pur Sport απο πίσω, το μάτι πέφτει κατευθείαν στην τεράστια ανθρακονημάτινη φτερούγα που έχει μήκος 1,9 m και φέρει την επιγραφή Bugatti σε μπλε απόχρωση. Επιπλέον, ανασχεδιασμένος είναι ο διαχύτης που φιλοξενεί τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο οι οποίες κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια 3D printer.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ελαφρύτερες επενδύσεις από Alcantara, και λεπτομέρειες από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και τιτάνιο.

Bugatti Chiron Pur Sport

Η δίαιτα στην οποία υπέβαλαν οι μηχανικοί της Bugatti τη Chiron Pur Sport έχει ως αποτέλεσμα να ζυγίζει 50 kg λιγότερο από μια απλή Chiron. Πιο συγκεκριμένα στο χαμηλότερο βάρος συμβάλλουν η αφαίρεση του υδραυλικού μηχανισμού της ενεργής αεροτομής (-10 kg), οι τροχοί από μαγνήσιο (-16 kg), η χρήση τιτανίου στα φρένα (-3 kg) κ.α.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, εκτός από την αεροδυναμική και το βάρος, το επίκεντρο της εξέλιξης του μοντέλου ήταν η ανάρτηση η οποία απέκτησε νέα ρύθμιση με 65% σφιχτότερα ελατήρια εμπρός και 33% πίσω. Παράλληλα άλλαξαν οι ρυθμίσεις των ενεργών αμορτισέρ και το καμπέρ, προστέθηκε λειτουργία οδήγησης Sport+ με λιγότερο επεμβατικό ESP και προστέθηκαν stabilisers από ανθρακονήματα για μειωμένες κλίσεις. 

Ο quad-turbo W16 κινητήρας 8,0 λίτρων αποδίδει 1.500 PS (όπως στις Chiron και Chiron Sport), όμως συνεργάζεται με ένα σημαντικά αναβαθμισμένο κιβώτιο με 15% κοντύτερες σχέσεις ενώ ο κόφτης ανέβηκε στις 6.900 rpm (+200 rpm).

Bugatti Chiron Pur Sport

Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω μετατροπών, η τελική ταχύτητα της Chiron Pur Sport είναι "μόλις" 349 km/h, δηλαδή αρκετά χαμηλότερη από τα 420+ της Chiron και τα 490 km/h της Chiron Super Sport 300+. Παρόλα αυτά, αρκετά βελτιωμένες είναι οι ρεπρίζ, με την Pur Sport να επιταχύνει από τα 60-120 km/h περίπου 2" ταχύτερα από την Chiron.

Ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του 2020, η Bugatti θα κατασκευάσει 60 μονάδες της Chiron Pur Sport. Η τιμή της ειδικής έκδοσης θα ξεκινά από τα €3 εκατομμύρια (προ φόρων), θα είναι δηλαδή αρκετά χαμηλότερη από τα €4,6 εκατομμύρια της πιο σπάνιας Chiron Super Sport 300+.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube