BMW: H επόμενη 7 Series 100% ηλεκτρική!

BMW: H επόμενη 7 Series 100% ηλεκτρική!

Επίσημο: Η επόμενη γενιά της 7 Series θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αλλά η λιμουζίνα της BMW δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ντίζελ.

BMW 7 Series Dingolfing

Σε λίγους μήνες, η BMW θα λανσάρει την iX3, την 100% ηλεκτρική έκδοση της X3. Το οικογενειακό SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα προσφέρει την επιλογή μεταξύ βενζίνης, ντίζελ, επαναφορτιζόμενου υβριδικού και ηλεκτρικού. Μια στρατηγική την οποία ο κατασκευαστής προτίθεται να εφαρμόσει και σε άλλα μοντέλα του.

Η BMW μόλις επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά της 7 Series θα διαθέτει και 100% ηλεκτρική έκδοση. Η γερμανική λιμουζίνα, που αναμένεται στις εκθέσεις σε δύο χρόνια, θα διατίθεται επίσης και ως plug-in hybrid. Αλλά το Μόναχο διευκρινίζει ότι στην γκάμα της μελλοντικής 7άρας θα υπάρχουν και συμβατικοί θερμικοί κινητήρες. Έτσι, η 7 Series θα αργήσει ακόμα πολύ να προσχωρήσει στο στρατόπεδο των μοντέλων που εγκαταλείπουν το ντίζελ.

Η BMW δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το μεγάλο μοντέλο της, αναφέροντας απλώς ότι το αυτοκίνητο θα έχει την πέμπτη γενιά των ηλεκτρικών κινητήρων της. Και να σημειώσουμε ότι δεν θα αποτελεί έκπληξη αν το αυτοκίνητο θα έχει στο φύλλο των δεδομένων του στοιχεία παραπλήσια με αυτά του του iNext, του SUV που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος.

Η άφιξη μιας 100% ηλεκτρικής 7 Series, που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται i7, επίσης δεν προκαλεί έκπληξη. Η BMW προτίθεται να ανταγωνιστεί το Tesla Model S, αλλά και την Porsche Taycan, το Audi e-tron GT, τη Mercedes-Benz EQS, χωρίς να ξεχνάμε την επόμενη Jaguar XJ, η οποία θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube