Η νέα BMW 7 Series σε επίσημες φωτογραφίες [+video]

Η νέα BMW 7 Series σε επίσημες φωτογραφίες [+video]

Ναι, θα έχει τελικά αυτή την τεράστια μάσκα, αλλά και κάμποσες άλλες αλλαγές, μέσα-έξω.

Την παρουσιάσαμε για πρώτη φορά από διαρροή, πριν μία εβδομάδα. Όμως αυτές είναι οι επίσημες φωτογραφίες, σε μεγαλύτερη ανάλυση, που αποδεικνύουν ότι η νέα 7άρα θα είναι τελικά όπως την είχαμε δείξει.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια γκρι-μεταλλική 750Li με το μακρύ μεταξόνιο. Και με τη μεγάλη, χτυπητή μάσκα των προηγούμενων διαρροών. Όμορφη δεν τη λες, όμως δίνει στο αυτοκίνητο ξεχωριστή, έντονη παρουσία, όπως κάνει και στη νέα Χ7. Κι αυτό φαίνεται πως ήταν το ζητούμενο από τους σχεδιαστές.

Νέα BMW 7 πίσω μέρος

Ξανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φώτα, αν και δεν το δείχνουν με την πρώτη ματιά. Προσέξτε τα όμως και θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο λεπτά και με πιο έντονες γωνίες, ενώ ενώνονται και με μια εγκάρσια λωρίδα, αλά Porsche Panamera.

Στο εσωτερικό, νέος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, που δείχνει να είναι ο ίδιος 12,3 ιντσών με της νέας 8-Series. Η υπόλοιπη καμπίνα φαίνεται να έχει παραμείνει ουσιαστικά η ίδια, αν και αναμένονται αναβαθμίσεις στο λογισμικό των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Νέα BMW 7 ταμπλό

Στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων βρίσκεται ο V12 της M760i με 608 PS και 86,6 kgm ροπής. Αμέσως πιο κάτω όμως βρίσκεται ένας νέος, βελτιωμένος 4.4 V8 που αποδίδει 530 PS, δηλαδή 80 παραπάνω από πριν, και 76,5 kgm (+10,2 kgm). Στην 750i xDrive, o V8 δίνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,9”!

Εξαρχής, από το λανσάρισμα, θα υπάρχει και μια υβριδική επαναφορτιζόμενη (PHEV) έκδοση της νέας 7άρας, με έναν ειδικά προσαρμοσμένο 6κύλινδρο σε σειρά ισχύος 394 PS κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 114 PS. H ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ίοντων λιθίου και η συνδυασμένη ισχύς είναι 394 PS, ικανή να δώσει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,9”.

Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων έχει αναβαθμιστεί και είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, περιλαμβάνοντας και σύστημα launch control. H έκδοση PHEV έχει μια ειδική έκδοση του Sport Steptronic με βελτιωμένο σύστημα αποσύμπλεξης του θερμικού κινητήρα.
 
Η επίσημη παρουσίαση της νέας BMW 7-Series θα γίνει σήμερα το βράδυ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube