BMW: Δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού iNEXT στην έρημο [video]

BMW: Δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού iNEXT στην έρημο [video]

Πρωτότυπα προπαραγωγής δοκιμάζονται σε ακραίες συνθήκες.

Η BMW δημοσίευσε ένα βίντεο με τις δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού μοντέλου iNEXT, στις ερήμους της Νοτίου Αφρικής. Το iNEXT είναι η επερχόμενη έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Vision iNEXT (2018) η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Το καμουφλάζ του πρωτοτύπου δεν αποκαλύπτει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία, πέραν από τις αναλογίες δύο όγκων που παραπέμπουν σε SAV (Sports Activity Vehicle), τα λεπτά φωτιστικά σώματα που πλαισιώνουν τη μεγάλη (και καλυμμένη) γρίλια, τα τονισμένα φτερά και το χαρακτηριστικό σχήμα των παραθύρων με πιθανή διχρωμία για την οροφή και τα κολονάκια. Πάντως, συγκριτικά με το Vision iNEXT, η έκδοση παραγωγής υιοθετεί μια αρκετά πιο ήπια σχεδιαστική προσέγγιση, τουλάχιστον όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό.

BMW iNext

Σύμφωνα με τη βαυαρική φίρμα, η περιοχή Kalahari στην Αφρική επιλέχθηκε για τις υψηλές θερμοκρασίες, την ηλιακή ακτινοβολία και τη σκόνη που έθεσαν σε σκληρή δοκιμασία τα διάφορα συστήματα του οχήματος (αμάξωμα, ανάρτηση, μπαταρία, εσωτερικό, ηλεκτρονικά συστήματα, ηλεκτροκινητήρας, συστήματα υποβοήθησης κτλ).

Οι οδηγοί εξέλιξης της BMW διένυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα με το iNEXT σε κάθε τύπο εδάφους με στόχο τη αξιολόγηση και βελτιστοποίηση όλων των εξαρτημάτων του πριν μπει την παραγωγή. Να θυμίσουμε πως πριν ταξιδέψει στην Αφρική, το iNEXT είχε περάσει από δοκιμές αντοχής στο παγωμένο Arjeplog της Σουηδίας, στην πίστα Nürburgring Nordschleife και στις εγκαταστάσεις της BMW στο Miramas της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει η BMW στο δελτίο τύπου, η παραγωγή του iNEXT θα ξεκινήσει το 2021 στο εργοστάσιο Dingolfing.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube