Mercedes-Benz EQS: Η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Daimler

Mercedes-Benz EQS: Η νέα ηλεκτρική λιμουζίνα της Daimler

Το λανσάρισμα της πρώτης μεγάλης ηλεκτρικής μπερλίνας της Mercedes-Benz, της EQS, θα πραγματοποιηθεί το 2021. Η Στουτγάρδη θα τη διαθέτει παράλληλα με την παραδοσιακή γκάμα της S-Class.

Mercedes-Benz EQS Vision Concept & Mercedes-Benz EQS

Η αγορά στις ηλεκτρικές μπερλίνες είναι σήμερα ισχνή. Στους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, εκτός από το Tesla Model S, δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο για τους ενδιαφερομένους. Κάτι που αλλάζει το 2021, οπότε και η Mercedes-Benz θα λανσάρει την EQS, ένα είδος ηλεκτρικού ισοδύναμου της S-Class. EV που θα έρθει προς το παρόν να προστεθεί στον κατάλογο των EQ που αποτελείται από την EQC και την EQV.

Η EQS έχει μήκος 5,29 m, διάσταση που την τοποθετεί στο επίπεδο της μακριάς έκδοσης της S-Class. Ένα τεράστιο αυτοκίνητο που θα στοχεύει να προσελκύσει καταναλωτές από ορισμένες αγορές που τους αρέσουν τα αυτοκίνητα με τρεις όγκους, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.

mercedes-benz eqs

Αισθητικά, η EQS παραγωγής θα συμπεριλάβει ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από την πρωτότυπη EQS Vision, περιλαμβανομένου του θαλάμου επιβατών που θα ξεχωρίζει από εκείνον της πιο παραδοσιακής S-κλάσης. Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την τεχνολογία του EQS Vision Concept, η Mercedes-Benz ισχυριζόταν ότι οι μπαταρίες θα μπορούσαν να φορτίζουν με ισχύ έως 350 kW (στο δίκτυο Ionity), κινείτο από δύο ηλεκτροκινητήρες, είχε τέσσερις κινητήριους τροχούς και έως 650 km αυτονομία.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με την EQC, η EQS εξελίχτηκε πάνω σε μια εντελώς νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

mercedes-benz eqs

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube