Porsche Taycan 4S: Η πιο προσιτή έκδοση

Porsche Taycan 4S: Η πιο προσιτή έκδοση

Μικρότερη μπαταρία και χαμηλότερη απόδοση με εκτιμώμενη τιμή από €112.000 στην ελληνική αγορά.

Περίπου ενάμιση μήνα μετά από την πρεμιέρα των Taycan Turbo και Taycan Turbo S, η Porsche παρουσιάζει την Taycan 4S, μια πιο προσιτή έκδοση με χαμηλότερη ισχύ και μικρότερη μπαταρία.

porsche

Η βασική Taycan 4S έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) με συνδυαστική απόδοση 530 PS (390 kW) και μπαταρία χωρητικότητας 79,2 kWh. Για όσους θέλουν κάτι περισσότερο, η εταιρεία προσφέρει και το πακέτο Performance Battery Plus που αυξάνει την απόδοση στους 571 PS (420 kW) και την χωρητικότητα της μπαταρίας στα 93,4 kWh (ίδια μπαταρία με τις Taycan Turbo και Taycan Turbo S). Η Porsche δεν ανακοίνωσε την αυτονομία των νέων εκδόσεων καθώς βρίσκονται σε διαδικασία μετρήσεων. Πάντως γνωρίζουμε πως χάρη στην τεχνολογία 800 volt, η μπαταρία φορτίζει από το 5% στο 80% σε μόλις 22,5 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή.

Ανεξαρτήτως μπαταρίας, η Taycan 4S επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε 3,8" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Επιπλέον, το μοντέλο εξοπλίζεται με το ενεργό σύστημα Porsche 4D Chassis Control, αερανάρτηση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ PASM (Porsche Active Suspension Management). Τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους 360 mm εμπρός με 6πίστονες δαγκάνες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα, και 358 mm πίσω με 4πίστονες δαγκάνες.

porsche

Η νέα έκδοση ξεχωρίζει από τις ισχυρότερες Turbo και Turbo S χάρη στις νέες ζάντες 19" με αεροδυναμικό σχεδιασμό, τη μαύρη απόχρωση του πίσω διαχύτη (αντί για το χρώμα του αμαξώματος) και την ελαφρώς διαφορετική διαμόρφωση του εμπρός σπλίτερ και των πλευρικών μαρσπιέ. O συντελεστής οπισθέλκουσας του γερμανικού σπορ σεντάν ξεκινά από τα 0,22 cd.

Στο εσωτερικό η Porsche προσφέρει την επιλογή για επενδύσεις χωρίς καθόλου δέρμα, με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες για οκτώ διαφορετικές ρυθμίσεις, keyless entry και ambient εσωτερικός φωτισμός.

Η εμπορική πορεία της Taycan 4S θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2020 με εκτιμώμενη τιμή από.€112.000 στην ελληνική αγορά. Αντίστοιχα, η Taycan Turbo ξεκινά στην Ελλάδα από €159.400 και η κορυφαία Taycan Turbo S από €194.100.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube