H Jaguar προαναγγέλλει τη νέα ηλεκτρική XJ

H Jaguar προαναγγέλλει τη νέα ηλεκτρική XJ

Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, η Jaguar μας έδωσε μια πρόγευση της προσεχούς XJ που θα διατίθεται αποκλειστικά ηλεκτρική.

Η Jaguar είναι μεν παρούσα στην ΙΑΑ 2109, στη Φρανκφούρτη, αλλά χωρίς κάποια καινοτομία ή καινούργιο μοντέλο στο σταντ της. Κρίμα βέβαια, διότι θα μπορούσε να μας μοστράρει τη νέα F-type, της οποίας πρωτότυπα κυκλοφορούν εν δήμω εδώ και αρκετούς μήνες. Τελικά, ίσως η JLR έκρινε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επισκιάσει το νέο Defender!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που λανσάρισε το σκληροτράχηλο 4x4 της Land Rover, ο Ralph Speth, επικεφαλής του ομίλου Jaguar Land Rover, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μέλλον των αιλουροειδών του ομίλου. Δίνοντας μάλιστα μια μικρή γεύση από την επόμενη γενιά της XJ. Μπορούμε λοιπόν να δούμε μια άκρη του πίσω μέρους, με ένα κοντό πορτμπαγκάζ και οριζόντια φώτα που συνδέονται με μια φάσα που περνά κάτω από το μονόγραμμα. Κάτι που μας προϊδεάζει ότι η νέα XJ θα είναι ένα μοντέλο με έντονες ακμές και γωνίες.

Βέβαια, η αναφορά του Speth στο αυτοκίνητο έγινε επειδή αυτό θα έχει μια τεχνική ιδιαιτερότητα: Θα διατίθεται μόνο σε ηλεκτρικό. Η είδηση είναι επίσημη από τον Ιούλιο, αλλά θεωρήθηκε προφανώς σοφό και πρέπον από την JLR να το υπενθυμίσει στη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που η Porsche λανσάρει την Taycan και η Mercedes-Benz δίνει μια πρόγευση από το EQS με ένα πρωτότυπο.

Ενώ υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά το Brexit και πώς θα γίνει αυτό, η Jaguar έχει προγραμματίσει να φτιάχνει τη νέα XJ στο βρετανικό εργοστάσιο του Castle Bromwich. Οι μπαταρίες θα συναρμολογούνται σε ένα νέο εργοστάσιο, επίσης σε βρετανικό έδαφος, που θα είναι λειτουργικό το 2020. 

Η ημερομηνία παρουσίασης του νέας ηλεκτρικής XJ παραμένει άγνωστη, αλλά εκτιμούμε πως τέτοια εποχή του χρόνου θα είναι έτοιμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube