Αλουμινένια η νέα Alpine A120 [video]

Αλουμινένια η νέα Alpine A120 [video]

Νέες φωτογραφίες-teaser δείχνουν ότι η επερχόμενη αντίπαλος της Porsche Cayman θα έχει αλουμινένιο πλαίσιο και αμάξωμα.

Οι τελευταίες φωτογραφίες από το εργοστάσιο κατασκευής στην Dieppe της Γαλλίας δείχνουν διάφορα άβαφα κομμάτια της Alpine A120.

Επαληθεύεται λοιπόν αυτό που είχε ανακοινώσει η Renault: ότι το μικρό κεντρομήχανο σπορ-κουπέ θα είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο για εξοικονόμηση βάρους και –όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής– για υψηλής ποιότητας φινίρισμα.

Η Α120 θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο, αλλά ήδη ξέρουμε πώς θα είναι, από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, ένα video που διέρρευσε και βέβαια το αντίστοιχο πρωτότυπο, στο οποίο το μοντέλο παραγωγής φαίνεται να είναι πολύ κοντά.

Αρχικά θα κατασκευαστούν 1.955 κομμάτια με την ονομασία Premier Edition, για να γιορταστεί το λανσάρισμα του μοντέλου. Θα διατεθούν σε 12 χώρες και θα μπορεί κανείς να κλείσει ένα αντί ενός καπάρου 2.000 ευρώ. Η παραγγελίες θα γίνονται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής της Alpine για smartphone, και τα διαθέσιμα χρώματα είναι τρία: μαύρο, λευκό και γαλάζιο. Μετά την πρώτη αυτή παρτίδα, η παραγωγή θα είναι ανάμεσα σε 5.000 και 7.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Ο κινητήρας της Α120 θα είναι 4κύλινδρος 1,8 λίτρων εξελιγμένος με βάση τον 1.6 τούρμπο του Renault Clio RS. Αναμένεται να αποδίδει κάπου 250 ίππους και να δίνει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5”, αφού θα είναι πανάλαφρο, περίπου στα 1.000 kg.

Στον ιστότοπο της Alpine αναφέρεται ότι η τιμή θα είναι ανάμεσα στις 55.000 και τις 60.000 ευρώ, πράγμα που φέρνει την Α120 ακριβώς απέναντι στην Porsche 718 Cayman. Θα ακολουθήσει μια ανοιχτή έκδοση, αντίπαλος της 718 Boxster, και αργότερα ένα SUV που θα ανταγωνίζεται τη Macan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube