Αποκάλυψη για την Porsche 718 Cayman [video]

Αποκάλυψη για την Porsche 718 Cayman [video]

Downsizing και εκτεταμένη ανανέωση για το μικρό coupe της Porsche που υιοθετεί την ίδια γκάμα 4κύλινδρων turbo boxer.

Μετά την 718 Boxster, η Porsche παρουσιάζει την πλήρως ανανεωμένη coupe εκδοχή. Η 718 Cayman αξιοποιεί το ίδιο μηχανολογικό πακέτο, κυρίως τους νέους downsized 4κύλινδρους turbo boxer, στην θέση των 6κύλινδρων ατμοσφαιρικών.

Υιοθετώντας τις σχεδιαστικές αλλαγές της Boxster, η Cayman έχει μικρές αλλαγές στον εμπρός προφυλακτήρα,  με νέους δείκτες πορείας και μεγαλύτερους αεραγωγούς. Μεγαλύτεροι και πιο κοφτεροί είναι και οι πλευρικοί αεραγωγοί. Στην ατμοσφαιρική έκδοση η δουλειά τους ήταν να τροφοδοτούν την εισαγωγή, εδώ όμως εξυπηρετούν κυρίως την ψύξη.

Στο πίσω μέρος, νέας σχεδίασης είναι τα φώτα, για την ακρίβεια μια εγκάρισα ζώνη που διατρέχει από άκρη σε άκρη το αμάξωμα. Ο προφυλακτήρας φιλοξενεί έναν πιο επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη και τις καινούριες εξατμίσεις. Στην 718 Cayman η απόληξη είναι τραπεζοειδής, τοποθετημένη κεντρικά. Στην έκδοση S είναι δύο στρογγυλές, μία σε κάθε πλευρά.

Το εσωτερικό, είναι εμπνευσμένο από την 918 Spyder, κυρίως ο πίνακας οργάνων και το τιμόνι.

Η γκάμα των κινητήρων είναι κοινή με της 718 Boxster. Περιλαμβάνει τους δύο 4κύλινδρους turbo boxer, με τον βασικό δίλιτρο να αποδίδει 300 PS και 38,7 kgm από τις 1.950 ως τις 4.500 rpm. Δηλαδή 25 PS και 9,1 kgm επιπλέον σε σχέση με τον ατμκοσφαιρικό 2.7 που αντικαθιστά. Ο 2.5 της 718 Cayman S με turbo μεταβλητής γεωμετρίας αποδίδει 350 PS και 42,9 kgm ροπή, ή αλλιώς 25 PS και 5,1 kgm περισσότερα από τον ατμοσφαιρικό 3.4 της προηγούμενης Cayman S.

Τα διαθέσιμα σασμάν είναι ένα χειροκίνητο εξάρι και το εφτάρι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK. Με αυτό και το Sport Chrono Package 718 Cayman κάνει 0-100 km/h σε 4,7” ενώ η τελική αγγίζει τα 273 km/h. Επιδόσεις βελτιωμένες κατά 0,7” και 11 km/h, αντίστοιχα. Για την 718 Cayman S η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί μόλις 4,2” και η τελική φτάνει τα 285 km/h, βελτίωση 0,5” και 3 km/h σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Τις βελτιωμένες επιδόσεις κοντρολάρει ένα επίσης βελτιωμένο σύστημα πέδησης, με δίσκους 330 mm εμπρός και 299 mm πίσω. Στην έκδοση S οι δαγκάνες είναι 4πίστονες.

Μικρές αλλαγές έχουν γίνει και στο σασί, με την 718 Cayman να εφοδιάζεται πλέον με σκληρότερα ελατήρια και διαφορετικά ρυθμισμένα αμορτισέρ, μεγαλύτερης διαμέτρου αντιστρεπτικές, φαρδύτερα πίσω λάστιχα και πιο άμεσο τιμόνι. Η Porsche θα διαθέτει προαιρετικά το Porsche Active Suspension Management, με χαμηλότερα κατά 1 cm ελατήρια στην απλή και 2 cm στην S, και πιο σπορ set up ανάρτησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube