Κρίμα να έχει τέτοιο κιβώτιο η ελαφρωμένη BMW M2 CS...

Κρίμα να έχει τέτοιο κιβώτιο η ελαφρωμένη BMW M2 CS...

Η πιο εστιασμένη στη γρήγορη οδήγηση BMW M2 CS έρχεται του χρόνου, αλλά δυστυχώς δεν θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο.

BMW M2 CS

Η νέα γενιά της BMW M2 CS πρόκειται να παρουσιαστεί το 2025 με περισσότερη ισχύ, πιο σκληροπυρηνικό στήσιμο κι επιθετική εμφάνιση. Δυστυχώς όμως, στη διαδικασία αναβάθμισής της, θα απολέσει την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου.

Η πρώτη BMW M2 CS εξυμνήθηκε από τους δοκιμαστές παγκοσμίως για την οδική της συμπεριφορά. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς αναμένεται να ενσωματώσει επίσης μια σειρά από αναβαθμίσεις εξοικονόμησης βάρους και βελτίωσης του κρατήματος.

Η BMW M2 CS αποτελεί για πολλούς τον πραγματικό απόγονο της E30 M3

BMW M2 CS

Περιμένουμε ότι η γερμανική εταιρεία θα προικίσει την πνευματική διάδοχο της E30 M3 με ελαφρύτερες ζάντες, οροφή από ανθρακονήματα, κάρμπον μπάκετ καθίσματα κι άφθονη επένδυση Alcantara. Βελτιώσεις ουσίας που θα συνδυαστούν με διαφορετική εμφάνιση, χάρη στους ανανεωμένους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πιο ογκώδη πίσω αεροτομή για αυξημένη downforce κι αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BMW M3 CS Touring βάζει στο μάτι το Audi RS4 Avant

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο για αύξηση της ισχύος και της ροπής, αλλά είναι πιθανό η M2 CS να αλλάξει τον «B58» 3,λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά της «απλής» M2 με τον ισχυρότερο «S58» που χρησιμοποιείται ήδη από τις μεγαλύτερες M3 και M4. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να ανεβάσει την ισχύ της M2 CS πάνω ​​από τους 500 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW ψεύδεται για την ισχύ της M4 CSL: είναι δυνατότερη

Πιστή στην πίσω κίνηση, η M2 CS δεν θα ενσωματώσει συστήματα τετρακίνησης από τις μεγαλύτερες «αδερφές» της. Όμως, σε αντίθεση με την προηγούμενη CS, λέγεται ότι θα πωλείται μόνο με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

BMW M2 CS

Πριν την έναρξη της παραγωγής τον Αύγουστο του 2025, η BMW θα φρεσκάρει τη βασική M2, με ισχύ αυξημένη από τους 460 στους 475 ίππους – πιθανότατα μειώνοντας την επιτάχυνση 0-100 κατά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Θα υπάρξουν και μια σειρά από ήπιες στιλιστικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων νέων τροχών και χρωματικών επιλογών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Hyundai Ioniq 5 N ισοφαρίζει την BMW M2 CS στο Ring

Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν καθώς πλησιάσουμε στην επίσημη παρουσίαση, οπότε και θα ξέρουμε συγκεκριμένα πόσο θα κοστίζει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube