H BMW M4 κάνει facelift και δυναμώνει κατά 20 PS

H BMW M4 κάνει facelift και δυναμώνει κατά 20 PS

Αλλά μόνο η έκδοση Competition. Οι υπόλοιπες μένουν παραπονεμένες.

Σε συνέχεια της ανανέωσης της Σειράς 4, η BMW M4 φρεσκαρίζεται, με τις περισσότερες αλλαγές να επικεντρώνονται σε μικρές εξωτερικές κι εσωτερικές διαφορές. Η πιο σημαντική είδηση νέα είναι ότι η M4 Competition xDrive αποκτά 20 επιπλέον PS, αποδίδοντας πλέον 530.

Η αύξηση της ισχύος για τις 4κίνητες BMW M4 Competition δεν μεταφράζεται σε ταχύτερους χρόνους επιτάχυνσης ή σε αύξηση της τελικής ταχύτητας. Η κουπέ M4 Competition xDrive εξακολουθεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,6" κι η κάμπριο σε 3.7"— ίδια νούμερα με το απερχόμενο μοντέλο.

Η BMW M4 φρεσκάρεται ελαφρά, με τη σημαντικότερη είδηση να είναι τα 20 επιπλέον PS στις 4κίνητες M4 Competition

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά το προαιρετικό M Driver's Package θα την ανεβάσει στα 290 km/h για την κλειστή έκδοση και στα 280 km/h για την ανοιχτή. 

BMW M4

Η πισωκίνητη BMW M4 Competition παραμένει στα 510 PS, ενώ η βασική Μ4 στα 480 PS. Ίσως μάλιστα κερδίσει πωλήσεις από τις ισχυρότερες εκδόσεις, χάρη στο 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Στον αισθητικό τομέα, μπροστά υπάρχουν επανασχεδιασμένοι προβολείς. Η BMW λέει ότι η νέα εμφάνιση είναι και πιο λειτουργική, με τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα να ενσωματώνονται πλέον στην ίδια μονάδα LED. Εν τω μεταξύ, τα φώτα ημέρας λειτουργούν κι ως φλας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW ψεύδεται για την ισχύ της M4 CSL: είναι ακόμα δυνατότερη [video]

Προχωρώντας προς τα πίσω, έχουν ενσωματωθεί τα φωτιστικά σώματα από την περιορισμένης έκδοσης BMW M4 CSL. Στους τροχούς, υπάρχει πλέον μία ακόμα επιλογή M ζαντών σε έντονο ασημί χρώμα.

BMW M4

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube