Το Hyundai Ioniq 5 N ισοφαρίζει την BMW M2 CS στο Ring [video]

Το Hyundai Ioniq 5 N ισοφαρίζει την BMW M2 CS στο Ring [video]

Το ηλεκτρικό crossover πλησιάζει ασφυκτικά την επίδοση της σύγχρονης Μ3 46 CSL στο Nürburgring.

Ioniq 5 N

Καθώς οι νεότερες γενιές των μοντέλων μεγαλώνουν και βαραίνουν, η BMW M2 θεωρήθηκε ο πραγματικός αντικαταστάτης της θρυλικής BMW M3 Ε46. Τώρα, το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N πρακτικά ισοφαρίζει την επίδοσή της στην Πράσινη Κόλαση.

Το σκληροπυρηνικό Ioniq 5 N έχει βαλθεί να αποδείξει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να είναι διασκεδαστικά και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ένα ηλεκτρικό crossover σχεδόν το ίδιο γρήγορο με ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο μέσα στο Nürburgring;

Στα χέρια του Christian Gebhardt, δοκιμαστή του γερμανικού Sport Auto, το κορεαετικό μοντέλο γύρισε την πολύ απαιτητική πίστα σε 7'45"59.

Ioniq 5 N

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, με τον ίδιο οδηγό πίσω από το τιμόνι, η BMW M2 έκανε 7'42"99 και μάλιστα στην πιο γρήγορη έκδοση CS. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι πρόκειται για την προηγούμενη γενιά, την F87. Η βασική σημερινή M2 είναι ακόμα πιο γρήγορη, στα 7'38"71, οπότε αναμένουμε ότι η καινούργια CS θα ρίξει περί τα 10" στο ηλεκτρικό crossover.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Stig δεν ισιώνει ποτέ με μια BMW M2 CS [video]

Τα ελαστικά παίζουν ρόλο στην επίδοση σε μια από τις πιο ιδιαίτερες πίστες στον κόσμο, με το Ioniq 5 N να φορά τα πιο καθημερινά Pirelli P Zero Corsa. Αν ήταν εξοπλισμένο με τα πιο γρήγορα Michelin Pilot Sport Cup 2, τότε λογικά θα ήταν οριακά μπροστά από τη σημαντικά ελαφρύτερη M2 CS.

Ioniq 5 N

Τι άλλο ετοιμάζουν οι Κορεάτες; Περιμένουμε από τη Hyundai ένα αντίστοιχο Ioniq 6 N, με καλύτερη αεροδυναμική και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Και βέβαια, εάν το πρωτότυπο RN22e μπει στην παραγωγή, θα είναι η πρώτη απόπειρα της Κορέας στην κατηγορία των σπόρτσκαρ.

Το Ioniq 5 N δεν είναι μόνο γρήγορο αλλά και διασκεδαστικό. Έχει περάσει ήδη από τα χέρια του διάσημου Drift King, κατά κόσμον Keiichi Tsuchiya, του ανθρώπου που έκανε γνωστό το drift παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Hyundai Ioniq 5 N στα χέρια του Drift King [video]

Το κορεατικό μοντέλο ενσωματώνει διάφορα συστήματα που υποβοηθούν την πλαγιολίσθηση. Όπως το N Drift Optimizer. Ένα drift mode που εξετάζει συνεχώς παραμέτρους όπως η γωνία του τιμονιού και μοιράζει την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Ioniq 5 N

Επίσης, η ενσωματωμένη λειτουργία Torque Kick Drift επιτρέπει στον οδηγό να προσομοιώνει τη λειτουργία του συμπλέκτη των πισωκίνητων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για σενάρια που απαιτούν άμεση έναρξη του drift.

Το νέο μοντέλο θα αποκτήσει το δικό του αγωνιστικό Ενιαίο Πρωτάθλημα, όπου θα συμμετέχουν οδηγοί με πανομοιότυπα μοντέλα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube