«Ψάχνεται» για το μέλλον των M3 και M4 η BMW

«Ψάχνεται» για το μέλλον των M3 και M4 η BMW

Η BMW φαίνεται πως βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με την επόμενη γενιά των Μ3 και M4 καθώς δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικές ή θα συνεχίσουν με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παρά τις αρχικές τοποθετήσεις της BMW για την πιθανότητα η επόμενη γενιά των M3 και Μ4 να στηριχθεί σε αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία, φαίνεται πως αυτό το πλάνο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Μ τμήματος της BMW, Frank van Meel, σε δηλώσεις του στο Drive της Aυστραλίας επιβεβαίωσε πως ακόμα δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση, όμως όπως είπε το ζητούμενο είναι οι επόμενες Μ3 και M4 να είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με τις τωρινές. 

Οπότε, αν η επιθυμητή εξέλιξη και βελτίωση επέλθει από την χρήση της ηλεκτρικής τεχνολογίας που εξετάζεται ήδη, τότε η ίδια η BMW δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να την ακολουθήσει.

Ο ίδιος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιος συνδυασμός θερμικού κινητήρα με ηλεκτρισμό, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να δούμε κάποια Μ3/Μ4 με ήπιο υβριδικό ή Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης. Το τελευταίο ωστόσο θυμίζουμε πως έχει επιλεχθεί για την επόμενη BMW M5.

Την ίδια ώρα το M τμήμα έχει στα πλάνα του την παρουσίαση μιας ηλεκτρικής πρότασης στο ίδιο χρονικό παράθυρο με τις νέες Μ3 και Μ4, δηλαδή το 2027 ή το 2028, για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς πληροφορίες.

BMW M3

Μοιάζει δύσκολο ωστόσο η πρώτη ηλεκτρική πρόταση του τμήματος Μ να αφορά τις Μ3 και Μ4, αφού η BMW θέλει τουλάχιστον σε αυτά της τα μοντέλα να διατηρήσει τον αυθεντικό και συναρπαστικό τους οδηγικό χαρακτήρα και να μην επηρεαστούν από την ηλεκτροκίνηση σε οδηγικό επίπεδο. 

Και προφανώς μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση των M3/Μ4 θα μπορεί να προσφέρει ακόμα καλύτερες επιταχύνσεις και επιδόσεις, όμως και όπως σωστά σημειώνεται και στο δημοσίευμα του Drive, αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να συνεχιστεί η ένδοξη ιστορία του μοντέλου που έχει ταυτιστεί με την οδηγική απόλαυση τα τελευταία 37 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube