Η BMW M3 CS Touring βάζει στο μάτι το Audi RS4 Avant

Η BMW M3 CS Touring βάζει στο μάτι το Audi RS4 Avant

Τετρακίνητη, ελαφρύτερη και με 550 PS, η M3 Touring θα αποκτήσει την πιο σκληροπυρηνική έκδοση M3 CS.

BMW M3 CS

Περίπου δυόμιση μήνες μετά το δημοσίευμά μας για τις αυξημένες πωλήσεις της M3 Touring, μια έντονη φημολογία κάνει το γύρο του Διαδικτύου σχετικά με την παρουσίαση μιας έκδοσης M3 CS Touring μέχρι το 2025.

Η M3 Touring έτυχε θετικής υποδοχής από τους λάτρεις της μάρκας κι είναι λογικό για τη BMW να θέλει να επωφεληθεί από τη δημοτικότητά της με μια δελεαστική νέα έκδοση. Η CS Touring αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια συνταγή με τη σπορ μπερλίνα και θα είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνική από τη βασική έκδοση.

Πιο εστιασμένη, πιο ελαφριά και πιο δυνατή, η M3 CS κάνει την απλή M3 Touring να φαίνεται λίγη!

Το BMW Blog σημειώνει ότι η νέα M3 CS Touring θα βασίζεται στη μοναδική διαθέσιμη έκδοση της M3 Touring, την Competition xDrive. Το βασικό μοντέλο αρκείται σε 510 PS από τον εξακύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 3,0 lt, αλλά η CS θα αυξήσει την απόδοση στα 550 PS της μπερλίνας CS. Η κίνηση θα συνεχίσει να στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς κι όπως και με την 4πορτη M3, θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

BMW M3 CS

Η M3 CS επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,2" κι είναι λογικό να περιμένουμε ότι η CS Touring θα ισοφαρίσει την επίδοση ή θα είναι ελάχιστα πιο αργή, ίσως για 1-2 δέκατα του δευτερολέπτου. Όπως κι η 4πορτη αδελφή της, αναμένουμε να φέρει κάμποσα πανάλαφρα εξαρτήματα από ανθρακονήματα και διαφορετικές ζάντες. 

Θυμίζουμε ότι η M3 CS εξοικονομεί περίπου 34 kg από τη βασική έκδοση κι αντίστοιχη θα είναι κι η δίαιτα στην οποία θα υποβληθεί η έκδοση Touring. Κι εφόσον η απλή M3 Touring είναι ήδη ταχύτερη από το ισχυρότερο Audi RS6 Avant, πόσω μάλλον από το αντίστοιχης κατηγορίας RS4, καταλαβαίνετε ότι οι αντίπαλοί της από το Ίνγκολσταντ θα βλέπουν μόνο το πίσω μέρος της.

Η παραγωγή της M3 CS Touring θα είναι περιορισμένη με λιγότερες από 2.000 μονάδες παγκοσμίως.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube