O Stig δεν ισιώνει ποτέ με μια BMW M2 CS [video]

O Stig δεν ισιώνει ποτέ με μια BMW M2 CS [video]

Το απόλυτο κοντρόλ πίσω από το τιμόνι της BMW με τα 450 PS στον πίσω άξονα, από τον «μυστηριώδη» οδηγό!

Mας έχει συνηθίσει σε διάφορες… ακραίες πόζες. Ο λόγος για τον γνωστό μας Stig που αυτή τη φορά διάλεξε μια BMW M2 CS για… ατελείωτα drift. 

Βέβαια το αυτοκίνητο είναι μάλλον το ιδανικό για να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά απαιτούνται και χέρια για να μπορέσεις να κουμαντάρεις όλη αυτή τη δύναμη που πηγαίνει στον πίσω άξονα. 

Κάτω από το καπό της συγκεκριμένης BMW βρίσκεται ο εξακύλινδρος twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων, με αυξημένη απόδοση που φτάνει τους 450 PS στις 6.250 rpm και τα 550 Nm ροπής μεταξύ 2.350-5.500 rpm. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα σε συνεργασία με το διαφορικό Active M Differential, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμο και το αυτόματο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (M DCT).

Η αύξηση της ισχύος κατά 40 PS σε σύγκριση με την BMW M2 Competition έχει θετικό αντίκτυπο και στις επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται κατά σε 4,2" με το χειροκίνητο και σε μόλις 4,0" με το αυτόματο κιβώτιο (-0,2"). Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 280 km/h χάρη στο M Driver’s Package που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης.

Η ειδική έκδοση εξοπλίζεται επίσης με ενεργή ανάρτηση (Adaptive M suspension), φρένα M Sport (προαιρετικά M Carbon ceramic), ελαστικά επιδόσεων Michelin Pilot Sport Cup 2 και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εξάτμιση M Performance.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube