Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Αν θες να πουλήσεις το Cybertruck πριν περάσει ένας χρόνος, είσαι υποχρεωμένος να επικοινωνήσεις πρώτα με την Tesla για να το αγοράσει εκείνη

Tesla Cybertruck

Ένα αλεξίσφαιρο, πλήρως ηλεκτρικό pick-up που μπορεί να λειτουργήσει περιστασιακά και υπό προϋποθέσεις ως σκάφος είναι σαφώς κάτι που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών. 

Αλλά μην περιμένεις ότι θα βγάλεις χρήματα πουλώντας με καπέλο το Tesla Cybertruck σου. Ο Elon Musk έχει σκεφτεί κάτι για να ανακόψει τους επίδοξους επιτήδειους.

Με σχεδόν δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες, το από αναβολή σε αναβολή πολυαναμενόμενο διαστημικό μοντέλο θα αρχίσει σύντομα τις παραδόσεις. Έχει ανακοινωθεί ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου αλλά ακόμα είμαστε σε άγνοια σχετικά με το πόσο θα κοστίζει, τις εκδόσεις εξοπλισμού και τις ακριβείς προδιαγραφές που θα φτάσουν στη γραμμή παραγωγής.

Θες να το πουλήσεις πριν τον ένα χρόνο; Κανένα πρόβλημα, αλλά θα μιλήσεις πρώτα μαζί μας για να το αγοράσουμε εμείς. Αν δεν το κάνουμε, μπορείς να το δώσεις όπου θες, λέει η Tesla

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μερικά Cybertruck προπαραγωγής να κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και να συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Κανείς όμως δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Tesla Cybertruck

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αν είσαι ανάμεσα στους τυχερούς που θα παραλάβουν ένα Cybertruck και θες να το πουλήσεις τον πρώτο χρόνο κτήσης του, θα πρέπει πρώτα να ενημερώσεις την Tesla. Το παραπάνω αναφέρεται ρητά στους Όρους και Προϋποθέσεις της παραγγελίας. Ναι, αυτούς που σχεδόν κανείς δεν διαβάζει εξονυχιστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι ψάρια πιάνει εκτός δρόμου το Tesla Cybertruck;

Η EV αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί το δικαίωμα να το επαναγοράσει, αφαιρώντας $0,25 (€0,23) για κάθε μίλι (1,6 km) που έχει διανυθεί, συνυπολογίζοντας επίσης τυχόντα έξοδα επισκευών και φθοράς. Εάν η εταιρεία αρνηθεί να αγοράσει το Cybertruck σου, είσαι ελεύθερος να το πουλήσεις όπου θες.

Tesla Cybertruck

Εάν όμως δεν τη ρωτήσεις πρώτα, το νομικό τμήμα της Tesla θα σε μηνύσει και θα απαιτήσει αποζημίωση ύψους τουλάχιστον $50.000 (€46.800). Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι το αμιγώς ηλεκτρικό pick-up δεν πρόκειται να κοστίζει $39.900, όπως φημολογείτο αρχικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα γίνει άμα ρίξεις ένα βέλος στο Tesla Cybertruck;

Η στρατηγική της Tesla φαίνεται οξύμωρη σε πρώτη ανάγνωση. Άλλωστε το Cybertruck δεν είναι κάποιο πανάκριβο hypercar που είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό και το οποίο αγοράζεται για να πουληθεί ακριβότερα μελλοντικά. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Cybertruck, μόνο με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας!

Κι όμως, είναι πολύ λογική. Με σχεδόν δύο εκατομμύρια προπαραγγελίες και παραγωγή περίπου 125.000 μονάδες το 2024 και 250.000 το 2025, είναι σίγουρο ότι η ζήτηση θα υπερκαλύπτει την προσφορά για αρκετούς μήνες.

Tesla Cybertruck

Η Tesla επιφυλάσσεται επίσης του δικαιώματός της να απενεργοποιήσει το φορτηγό ηλεκτρονικά, εάν αργήσεις την καταβολή των δόσεων. Επομένως, βεβαιώσου ότι ο κουμπαράς σου είναι αρκετά γεμάτος για τη μεγάλη κίνηση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube