Τι θα γίνει άμα ρίξεις ένα βέλος στο Tesla Cybertruck;

Τι θα γίνει άμα ρίξεις ένα βέλος στο Tesla Cybertruck;

Ενώ το επίσημο λανσάρισμα του Tesla Cybertruck έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, ο Elon Musk έδωσε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό pick-up. Κι Rogan έριξε ένα πάρθιο βέλος στο αυτοκίνητο!

Tesla Cybertruck

Ύστερα από τέσσερα χρόνια αναμονής, επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Το Tesla Cybertruck πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας!

Η καλιφορνέζικη φίρμα διοργανώνει μια εκδήλωση λανσαρίσματος στις 30 Νοεμβρίου κατά την οποία θα αποκαλυφθεί επιτέλους η επίσημη τιμή των διαφορετικών εκδόσεων του αμφιβόλου αισθητικής ηλεκτρικού pick-up.

Όσα βέλη κι αν ρίξουν στο Tesla Cybertruck, ο στόχος για τιμή στις 40.000 δολάρια είναι σήμερα ανέφικτος

Στο μεταξύ, ο Elon Musk αποφάσισε να συμμετάσχει στο podcast του Joe Rogan, ενός σταρ του Spotify στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και μερικές φορές κατηγορείται για διάδοση fake news. Ο Αμερικανός παρουσιαστής συναρπάζει όσο και ενοχλεί με το macho και προκλητικό ύφος του. Τίποτα δεν φαίνεται ωστόσο να τρομάζει το αφεντικό της Tesla. Αντιθέτως! Ένα μεγάλο μέρος της κοινότητάς του άκουσε αυτό το podcast.

Για σχεδόν δύο ώρες, ο Elon Musk μιλάει με τον Joe Rogan για εκείνον και το Tesla Cybertruck. Το 100% ηλεκτρικό pick-up καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου. Και μια ευκαιρία για να δοθούν ορισμένες πρόσθετες λεπτομέρειες για το μελλοντικό μοντέλο της φίρμας, του οποίου ο ανοξείδωτος χάλυβας προέρχεται από Ευρωπαίο (!) προμηθευτή.

Tesla Cybertruck

Ο Musk ήρθε ακόμη και στην ηχογράφηση με ένα Cybertruck. Και ζήτησε από τον Joe Rogan να δοκιμάσει τη «θωράκιση» του αυτοκινήτου ρίχνοντάς του ένα… βέλος. Μια εξαιρετικά επικίνδυνη ιδέα θα λέγαμε, τη στιγμή που γνωρίζεις ότι ένα σύγχρονο βέλος που χτυπά ένα σκληρό αντικείμενο τείνει να αναπηδά σαν ελατήριο. Θα μπορούσε λοιπόν, να είχε γυρίσει πίσω στον επίδοξο τοξοβόλο και να τον τραυματίσει.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο Elon Musk μιλάει εμφατικά για το βάρος του αυτοκινήτου. Και ότι θα ζυγίζει περίπου 3,2 τόνους για τη μεγαλύτερη έκδοση και 2,7 για την ελαφρύτερη. Βάρος πολύ κοντά σε αυτό του Ford F-150 Lightning.

Tesla Cybertruck

Αυτή μάζα αποτελεί ένα μικρό κατόρθωμα για την Tesla, δεδομένου ότι το Cybertruck έχει υψηλότερο μικτό βάρος οχήματος από το ηλεκτρικό pick-up της Ford. Άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες; Ο Αμερικανός κατασκευαστής στοχεύει σε ανταγωνιστική επιτάχυνση. Με το Elon Musk να υπόσχεται 0 έως 100 km/h σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα για την έκδοση με τρεις κινητήρες. Αυτός ήταν ο στόχος που δηλώθηκε το 2019 και δεν έχει αλλάξει.

Τελική λεπτομέρεια για τον ρυθμό παραγωγής: Το αφεντικό της καλιφορνέζικης φίρμας διευκρινίζει ότι το Tesla Cybertruck θα κατασκευάζεται αρχικά σε 200.000 μονάδες ετησίως. Νούμερο μικρότερο από τις 250.000 που είχαν υποσχεθεί πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά σαφώς πιο ρεαλιστικό. Ο Musk επέμεινε ότι οι πλήρεις λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν στην εκδήλωση της 30ης Νοεμβρίου. Πριν από λίγες μέρες, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποκάλυψε επίσης ότι το Tesla Cybertruck θα είναι οπωσδήποτε πιο ακριβό από το αναμενόμενο. Και ότι να μιλάμε για μοντέλο των 40.000 δολαρίων σήμερα είναι άτοπο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube