Tesla Cybertruck, μόνο με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας!

Tesla Cybertruck, μόνο με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας!

Η NHTSA δημοσίευσε τις προδιαγραφές για το Tesla Cybertruck στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και μαθαίνουμε ότι η ελαφρύτερη έκδοση του ηλεκτρικού καλιφορνέζικου pick-up θα ζυγίζει περισσότερο από 3,5 τόνους.

Tesla Cybertruck

Η παραγωγή του Tesla Cybertruck συνεχίζει να δυσκολεύει την καλιφορνέζικη φίρμα και τους εργαζομένους της. 

Ωστόσο, η εταιρεία προχωρά προς τα εμπρός και μπόρεσε να κοινοποιήσει τα χαρακτηριστικά του στην NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration. Δηλαδή, την ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνη για τους δρόμους και τις μεταφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

To βάρος του Tesla Cybertruck κυμαίνεται από 3.629 έως 4.436 kg ανάλογα με την έκδοση

Tesla Cybertruck

Η NHTSA λοιπόν, δημοσιοποίησε αυτό το έγγραφο, το οποίο μας επιτρέπει να μάθουμε περισσότερα για το ηλεκτρικό pick-up. Συγκεκριμένα, έχουμε επιβεβαίωση μιας έκδοσης «dual motor» και μιας ακόμη με τρεις κινητήρες.

Το έτος του μοντέλου, το Model Year δηλαδή, για το Cybertruck θα είναι το 2024, κάτι που υποδηλώνει ότι θα κυκλοφορήσει το αργότερο το πρώτο 6μηνο του 2025. Αλλά πάνω από όλα, μάθαμε ποιο θα είναι το βάρος του ηλεκτρικού pick-up και τι πρόβλημα δημιουργεί αυτό.

Tesla Cybertruck

Πράγματι, όπως το ηλεκτρικό Hummer, έτσι και το Tesla Cybertruck θα απαιτεί άδεια οδήγησης για βαρέα φορτηγά οχήματα. Και όχι αδίκως, καθώς στη βασική και πιο ελαφριά έκδοσή του, θα ζυγίζει 3.629 κιλά. Στην Ελλάδα λοιπόν, θα χρειάζεσαι άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας, αυτή που απαιτείται για να οδηγείς αυτοκίνητο μεταφοράς εμπορευμάτων, φορτηγό με άλλα λόγια, μάζας από 3.500 Kg έως 7.500 Kg.

Ανάλογα με τις επιλογές, αυτή η έκδοση, που πρόκειται γι’ αυτή με τους δύο κινητήρες, θα ζυγίζει έως και 4.082 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση, και πιθανώς με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, θα ζυγίζει μεταξύ 4.082 και 4.536 κιλών. Επομένως, η αγορά ενός Tesla Cybertruck στην Ευρώπη θα περιοριστεί στην κοινωνία των «επαγγελματιών» οδηγών.

Αυτό που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι η τιμή του. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2019, έγινε λόγος για τιμή που άγγιζε τις 39.900 δολάρια για τη βασική έκδοση, τις 49.900 δολάρια για τη μεσαία και τις 69.900 δολάρια για την κορυφαία. Αυτές οι τιμές σταμάτησαν να εμφανίζονται στον κατάλογο της Tesla το 2021, ενώ από τότε δεν έχει γίνει καμία άλλη αναφορά για το κόστος του αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube