Ξεκινούν οι πρώτες παραδόσεις του Tesla Cybertruck

Ξεκινούν οι πρώτες παραδόσεις του Tesla Cybertruck

Μπορεί να πέρασε από 40 κύματα, όμως το Tesla Cybertruck είναι εδώ, με την Tesla να ανακοινώνει τις ημερομηνίες των πρώτων παραδόσεων.

Tesla Cybertruck

Το σίριαλ Tesla Cybertruck φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του, με την Tesla να ενημερώνει τους πελάτες της για τις πρώτες ημερομηνίες παράδοσης. Αν μη τι άλλο, όσοι το είχαν προπαραγγείλει από 2019 μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν.

Όπως ανακοίνωσε η Tesla, τα πρώτα Cybertruck θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στα τέλη του επόμενου μήνα και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει θα πουν κάποιοι, με δεδομένο ότι μέσα στις πολλές καθυστερήσεις, προστέθηκε κι άλλη μία νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, το πολυαναμενόμενο θα έφτανε στις αντιπροσωπείες μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όμως οι παραδόσεις του Νοεμβρίου φαίνεται πως έχουν πλέον κλειδώσει.

Τα πρώτα Tesla Cybertruck θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις 30 Νοεμβρίου, τη στιγμή που η λίστα αναμονής φτάνει μέχρι το 2028!

Tesla Cybertruck

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα Tesla;

Μεταβολές σημειώθηκαν όμως και στο πλάνο παραγωγής της εταιρείας. Ο αρχικός στόχος αφορούσε περί τις 375.000 μονάδες παραγωγής ετησίως. Επί του πρακτέου όμως, η ετήσια παραγωγή του Tesla Cybertruck δεν θα ξεπερνά τις 125.000 μονάδες.

Ίσως αυτή η σημαντική αριθμητική διαφορά να οφείλεται στο γεγονός ότι η συναρμολόγησή του θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο στο Gigafactory του Τέξας, βάζοντας τέλος στα σενάρια που το ήθελαν να κατασκευάζεται και στη μονάδα του Μεξικό.

O Elon Musk παρά ταύτα δήλωσε πως η ετήσια παραγωγή μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 μονάδες, νούμερο που δεν θα δούμε πριν το 2025. Την ίδια στιγμή, οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα να εκτείνονται μέχρι το 2028! Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν το Cybertruck που έχουν παραγγείλει ούτε λίγο, ούτε πολύ τέσσερα χρόνια! Όσοι το παραγγείλουν τώρα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αναμένεται να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους πριν το 2026.

Tesla Cybertruck

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις της Tesla

Το σχέδιο πάντως για διαμοιρασμό της παραγωγής του, για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής δεν έχει εγκαταλειφθεί από την Tesla, με τα εργοστάσια που βρίσκονται στην Κίνα να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα.

Αυτό που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι η τιμή του. Τι κι αν βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις παραδόσεις, ο τιμοκατάλογος ακόμα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2019, έγινε λόγος για μία τιμή που άγγιζε τα 39.900 δολάρια για την βασική έκδοση, τα 49.900 δολάρια για τη μεσαία και 69.900 δολάρια για την κορυφαία.

Αυτές οι τιμές σταμάτησαν να υπάρχουν από τον κατάλογο της Tesla το 2021, ενώ από τότε δεν έχει γίνει καμία άλλη αναφορά για το κόστος του αυτοκινήτου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube