Ξανά στην Porsche το ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Ξανά στην Porsche το ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Αυτή τη φορά όμως το ρεκόρ για αυτοκίνητο, όχι νορμάλ, αλλά απλά νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο: την 911 GT2 RS MR.

Με χρόνο γύρου 6’ 40” 33, η 911 GT2 RS MR είναι 7” πιο γρήγορη από τη νορμάλ GT2 RS.

Στις 5 Οκτωβρίου του 2016, η Lamborghini πέτυχε ένα νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο νόμιμο για το δρόμο, με το 6’ 52” 01 που έγραψε η Huracán Performante. Τη διαδέχτηκε η Porsche στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017, όταν η νορμάλ 911 GT2 RS παραγωγής γύρισε τη Nordschleife σε 6’ 47” 3. Όμως η μονομαχία των Ιταλών με τους Γερμανούς συνεχίστηκε, και τον περασμένο Ιούλιο η Lamborghini Aventador SuperVeloce Jota κατέβασε το ρεκόρ γύρου στα 6’ 44” 97.

Όμως η Porsche δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Επανήλθε στην Πράσινη Κόλαση και, με τη βοήθεια της επίσημης αγωνιστικής ομάδας Manthey-Racing, έφτιαξε την 911 GT2 RS MR που ξαναπήρε το ρεκόρ με χρόνο 6’ 40” 3, δηλαδή 7” πιο γρήγορα από το νορμάλ μοντέλο. Στο τιμόνι ήταν ο 31χρονος δοκιμαστής κι εξελικτής της Porsche, Lars Kern, που είχε πετύχει και το ρεκόρ με τη νορμάλ GT2 RS.

Η Porsche δεν έχει ανακοινώσει τις μετατροπές που έχουν γίνει στην 911 GT2 RS MR, απλά λέει ότι «είχε ένα συνολικό στήσιμο που να ταιριάζει ακριβώς στα χαρακτηριστικά της Nürburgring-Nordschleife». Είχε επίσης ένα βελτιωμένο κάθισμα οδηγού, στο πρότυπο του αγωνιστικού της Manthey-Racing. 

Με το χρόνο που έγραψε, η GT2 RS MR είναι ταχύτερη από την εξωτική McLaren P1 LM (την P1 GTR «δρόμου» που έφτιαξε η Lanzante), η οποία είχε γυρίσει σε 6’ 43” 2. Είναι επίσης πιο γρήγορη από το ηλεκτρικό NextEV Nio EP9, που είχε πετύχει χρόνο 6’ 45” 9.

Όπως πάνε τα πράγματα με το ρεκόρ, αναμένεται συνέχεια. Από ποια αυτοκίνητα; Η Mercedes-AMG One και η Aston Martin Valkyrie είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο νου.
 
[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube